Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta_26

grzybica powróciła tak szybko?

Polecane posty

Gość marta_26

Miałam raz grzybicę 2 lata temu. Niecały miesiąc temu znowu. Poszłam więc do ginekologa bo znałam objawy (swędzenie, upławy), ginekolog zapisała mi globulki Gynalgin i maść Triderm, mojemu facetowi maść Clotrimazolum. Używaliśmy wszystkiego zgodnie z zaleceniami. Ja brałam globulki przez 10 dni, dodatkowo smarowaliśmy się maścią 2 razy dziennie przez ponad 2 tygodnie. Na ten czas oczywiście zrezygnowaliśmy z seksu. W ten weekend postanowiliśmy się kochać - wszystko wyglądało ok, leczenie zakończone. I już w poniedziałek czułam swędzenie. Dziś swędzi mnie mocno. Wiem że to objawy grzybicy. Co jest? :( Nie rozumiem. ZAWSZE będę to miała?!

Gość sdfaedfrg
to niekoniecznie grzybica moze uczulenie na nasienie ,choć wydaje mi sie ze sama maść clo dla faceta to za mało na pewno go nie wyleczyła

To na bank grzybica,ona tak niestety lubi wracac....powinniscie przedewszytkim leczyc sie razem,oboje wziąc tabletki doustnie ( a przynajmniej Twoj facet doustnien powinien),dobre są globulki dopochwowe pinafucin wiec może o te popros i KONIECZNIE zmien dietę bo bez tego bez przerwy będziesz miala nawroty,narazie zrezygnuj z cukru i bierz wit b comleks.

Gość urszulka..
podczepie sie pod temat: ja mam tylko swedzenie , zaczerwienione wargi sromowe ale dodatkowo jeszcze jakies male ranki :( strasznie mnie boli jak robie siku. to grzybica? kupilam sobie to clotrimazolum ale tak srednio pomaga.... nie mam grudkowatych uplawow..

Urszulka...najprawdopodbniej ngrzybica,ale najlepiej zrobic posiew bo moze to byc zapalenie pochwy,ale jak masz te ranki na wargach to raczej grzybica ....i tak lekarz Cie nie ominie bo nie ma lekow na grzyba bez recepty.Jak juz wyleczysz to to naprawde pamietaj o diecie zero cukru bo inaczej to szybko wszystko Ci wróci:-(

Gość urszulka...
podje od razu po skonczonym okresie, bo dzis dopiero 2 dzien, a swedzi mnie od poniedzialku :( od czego moglam to dostac? pierwszy raz mi sie zdarzylo. strasznie mnie boli i swedzi :( znacie jakies sposoby domowe? musze przetrwac do konca okresu...

Gość nikt a nie nick
marta_26, niech Twój chłopak dostanie cos doustnego a Ty może zrób posiew, żeby zobaczyć czy to na pewno grzybica. i dbajcie o odpowiednie nawilżenie podczas seksu urszulka..., z apteki masz lacibios femina, maść clotrimazolum (mozesz tez odrobinke do srodka sobie wpakowac chociaz w czasie okresu to nie ma sensu), płyny do higieny intymnej, tantum rosa, nie nos tamponow tylko podpaski i czesto zmieniaj