Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PATI26

UCZULENIE NA PUPIE PO ANTYBIOTYKU !!!!

Polecane posty

Gość PATI26

Mam 7 mies córcie brała antybiotyk i teraz wysypało ja na pupie czy ktos z was mial juz taki przypadek i co podawałyscie swoim pociecha jutro wybieram sie do lekarza . :(

Gość ale co dokladnie jej sie
zrobilo? krostki? plamki? mozesz dokladniej opisac?

Gość pati26
Takie czerwone plamki i pare krostek wyglada jak odparzenie .Wlasnie przeczytałam ze duzo dzidziusiow dostaje takie uczulenie po antybiotyku gdyz w kupce byly resztki antybiotyku i to podraznilo delikatna skorke :(

Gość proponuje sudocremem
pupcie wysmarowac i kontrolowac ponad norme stan pieluszki niemowlaka. Antybiotyku nie odstawiac, bo juz jutro idziesz do lekarza. A pupcie tak jak juz mowilam... sudocremem wysmarowac. Ewentualnie zrobic zdjecie pupci niemowlaka, wydrukowac i pojsc do apteki z tym zdjeciem, pokazac farmaceucie, moze on cos lepszego poradz. Aaa... i nie przemywac pupci niemowlaka zadnymi chusteczkami typu Nivea etc. Kupic mydlo szare w plynie i nim przemywac pupę dzieciaczka. Przynajmniej ja bym tak postąpiła ze swoim dzieckiem :)

Gość Pati26
Antybiotyk juz skonczyła a sudokrem mami smaruje a co do kapania juz mylam jej pupke w samej wodzie bo balam sie ze to uczulenie na plyn ale posłucham rady i kupie szare mydełko dzieki sliczne buzkkkaa