Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darcio VeB

Czy to bezdech nocny?

Polecane posty

Gość Darcio VeB

Od pewnego czasu podczas zasypiania mam nagłe przebudzenia uczuciem, że duszę się. Gdy się przebudzę oddycham jak bym był po szybkim biegu. Czy to oznaka bezdechu nocnego?

Gość na 100 procent
chrapiesz i wtedy często następuje bezdech. Ponieważ jest to szkodliwe, bo przyczynia się do niedotlenienia mózgu, to koniecznie idź z tym do lekarza. Możesz pozbyć się chrapania trningiem rekreacyjnym na świeżym powietrzu jeżdżąc na rowerze i na siłę oddychając nosem, lub pływaniem. Dodatkowo spróbuj inhalacje z olejku eukaliptusowego i sauny mokrej. Więcej nt. zdrowego trybu życia znajdziesz w internecie w "vademecum zdrowia- jak żyć".

Gość Darcio VeB
Nie no czuję, że jak śpię mam otwarte usta i czasem zdarzy mi się usłyszeć chrapnięcie :P No i fakt, że po przebudzeniu mam jamę ustna i przegrodę nosową zaschniętą. A to takie stany się zaczynają gdy mam dłuższa przerwę od uprawiania sportów. A co nerwicy też coś może być bo mam stresujące życie

Po prostu oddychasz z otwartą buzią i zasycha Ci przełyk :) Normalne, mnie się też tak zdarza. Ale nie mam żadnych innych objawów, tzn. przyspieszonego tętna czy oddechu, może masz jakiś stres? Melisę wypijaj przed snem i będziesz lulać jak niemowlę :)