Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Probowalam

Jak namalowac kreske nad dolna linia rzes aby sie nie rozmazywala?Pomocy!

Polecane posty

Gość Probowalam

tak sobie zrobic i po paru godznach mialam smugi :( Nakladalam zawsze cien ale bez zadnych pudrow itd.Czy od tego to zalezy czy jednak od kredki?

Gość odswiezam

Gość Olus 675
A ja dolną kreskę maluję eye-linerem. tylko potem sobie ładnie wyrównuję patyczkiem higienicznym :) długo się trzyma i nie rozmazuje

Gość mi tez sie rozmazuje
ale ostatnio kupilam kredke bell i jest ok. mam ciagle problem z cieniami jak sie pomaluje to za kilka godz zbijaja mi sie w taka kreske.

Gość Probowalam
Ja tez uzywam eyelinera,i tez trzyma mi sie caly dzien.Jednak chcialabym pomalowac sie nie raz kredka.Kupilam sobie z bell jakis nowy i dobry (sprzedawczyni go wychwalala)ale jednak nie pomalowalam sie nim na wyjscie,poniewaz balam sie ze spotka mnie przykra niespodzianka :(

spróbuj z pudrem :) a co do tych cieni zbijających sie w kreskę (zapewne w załamaniu powieki), to albo sa to badziewne cienie, albo źle je nakładasz, albo... albo też spróbuj najpierw nałożyc puder na powiekę ;)

Gość Probowalam
Z pudrem akurat nie probowalam.Ale pewno po paru godzinach i tak sie rozmaze?Najpierw wyprobuje w domu na probe ;)

Gość polecam lekko przypudrować
powieki- ale pudrem sypkim lub w kamieniu, a potem nałożyc cień o wiele lepiej się wtedy trzyma co do dolnych kresek tez się z chęcią dowiem;)

Gość też to zauważyłam
zawsze jak robiłam kreski kredką to zawsze po czasie mi się rozmazywała. Dlatego przerzuciłam się na eyeliner i wtedy kreska trzymała się długo, ale chciałabym się jednak dowiedzieć jak utrwalić kredkę ponieważ efekt kredki jest jednak całkiem inny niż eyelinera. Eyeliner rysuje ostre geometryczne linie, a mnie czasami zależy na efekcie miękkiej bardziej subtelnej linii, której eyelinerem nigdy nie osiągnę. Jednak z powodu rozmazywania się zrezygnowałam z kredki na zawsze. Ale może po prostu powinnam kupić drogą kredkę z wyższej półki, a nie inwestować w kredke za 10 zł