Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viceroylight

Soczewki pytanie.Pomocy.

Polecane posty

Gość viceroylight

Chciała bym zacząć nosić soczewki. Do tej pory byłam w tym temacie zielona i myślałam że to bardzo duży koszt. Weszłam na tę stronę http://www.soczewki.net.pl/horientm-1szt.html i widzę że miesięczne soczewki kosztują 8 zł. Super. Ale mam pytanie,czy poradzę sobie bez wizyty u okulisty. żeby dostać się bezpłatnie do szpitala w moim miesicie to jakieś pól roku oczekiwania. A prywatnie -wiadomo. Kasa. Wade wzroku jaką mam wiem mniej więcej. I jeszcze pytanie czy do tych soczewek dostaje się ten płyn do przechowywania ich? Bo ja naprawdę się nie orientuje i nie mam pojęcia jak sie z tym obejść.

tam masz same soczewki, płyn musisz kupić oddzielnie. jak ja kupowałam przez allegro to mi do soczewek dawali jeszcze pudełeczko do przechowywania. Najlepiej byłoby iść na badanie wzroku, żeby dopasować odpowiednie soczewki. Osobiście przyznam, że ja nie miałam czasu a potrzebowałam soczewek do założenia na "już", więc badań nie robiłam, sama sobie dobrałam i wszystko było w porządku(znajomy też tak robił i też ok), ale możesz mieć problemy z zakładaniem i zdejmowaniem- przy badaniu kompleksowym by Cię tego nauczyli...

Gość fbgfmnjh
bez wizyty u okulisty sie nie obedzie- musi dobrac ci odpowiednia krzywizne i moc- bo moc soczewek jest inna niz okularow nie przesadzajmy za wiztye placi sie ok 50zl a i czesto dostje sie dodatkowo soczewki darmowo do tego, plyn tzreba kupowac oddzielnie

Gość krisXX
8zl? To niby z czego one sa? :O Nie kupuj czegos takiego bo jeszcze oczy sobie zepsujesz.

Gość bgfnghm
ja tez kupuje jedna soczewke w cenie 8/12 zl (zaleznie jakiej firmy) i nie widze w tym nic dziwnego.

Gość krisXX
pamietam, ze jak moja dziewczyna kupowala jakis rok temu to byly sporo drozsze... moze inna firma. nie wiem.

nawet nie próbuj...jak okulista ci nie dobierze i kupisz "na oko" to w najlepszym wypadku bedą "za ciasne" lub "za luzne" albo jeszcze lepiej schrzanisz sobie wzrok jak bedą za mocne a za słabe to wiadomo co....u nas można było dobrac u optyka i dawali za darmo na dwa tygodnie na próbę plus płyn...koszt.50zł

nie ryzykuj kupujac za 8zl doloz wiecej a bedziesz spokojniejsza ja nosze soczewki ale place za jedna pare 30zl tyle ze to po przeliczeniu bo zagranica sa tansze a nie mieszkam w polsce ja jak szlam do okulisty to dostalam najpierw jedne na 2 tygodnie, pozniej znowu poszlam i mi zamienil bo jednak nie widzialam zbyt ostro, teraz jest w porzadku moja wada to na prawe oko -1.25 a na lewe -0.75 z zakladaniem najpierw mialam problemm ale to pewnie jak kazdy teraz zdjac to potrafie w biegu nawet nie odchylajac powieki bo to juz jest obcykane co i jak ;) konczac, radze udac sie do okulisty :)

Gość Też noszę soczewki
i o Jezu w życiu bym sobie nie pozwoliła na pierwsze kupno soczewek bez badania mojej wady wzroku pod kątem soczewek. Teraz to co innego kupuję kiedy i gdzie chcę. A poza tym okulista cię nauczy jak to się robi bo na początku nie jest to łatwe i oczywiście pierwsza para gratis

Gość viceroylight
Nie którzy piszą tu że to tylko 50 zł za wizytę u okulisty,ale w tym momencie niestety nie stać mnie na nią. Potrzebuje nowych okularów lub soczewek na zaraz. Nie wiem co mam zrobić. Chyba jednak zaryzykuję i zamówię sobie jakieś soczewki.

Gość soczewkowiec
jak nie masz kasy możesz iśc do optyka, nieodpłatnie powie ci na podstawie szkła w okularach ile masz dioptrii, koszt soczewek to ok. 35zł i 22 za płyn, w małej buteleczce, jak będziesz nosić codziennie to większy ok 50zł, np solo, mimo wszystko lepiej iść do okulisty, nawet na NFZ, ale to twoje ryzyko

Kobieto! nawet nie myśl o tym, żeby kupować soczewki bez konsultacji z okulistą!!! i to jeszcze jakieś syfy za 8 zł! Choćby mi dawali za darmo takie to bym nie wzięła. Nie zapominaj, że to są OCZY, a wzrok jest bezcenny. Chcesz go zepsuć albo zrobić sobie jeszcze coś gorszego? Poświęć te 50 czy 60zł i idź do okulisty, on Ci zbada wzrok pod kątem soczewek, nauczy zakładać a przede wszystkim dobierze Ci krzywiznę soczewek, żeby nie były za ''luźne'' ani za ''ciasne''. Źle dobrane soczewki mogą Ci zrobić wielką krzywdę. Noszę soczewki wiele lat, mam znajomych którzy je noszą, więc wiem co piszę.

Kobieto! nawet nie myśl o tym, żeby kupować soczewki bez konsultacji z okulistą!!! i to jeszcze jakieś syfy za 8 zł! Choćby mi dawali za darmo takie to bym nie wzięła. Nie zapominaj, że to są OCZY, a wzrok jest bezcenny. Chcesz go zepsuć albo zrobić sobie jeszcze coś gorszego? Poświęć te 50 czy 60zł i idź do okulisty, on Ci zbada wzrok pod kątem soczewek, nauczy zakładać a przede wszystkim dobierze Ci krzywiznę soczewek, żeby nie były za ''luźne'' ani za ''ciasne''. Źle dobrane soczewki mogą Ci zrobić wielką krzywdę.

Gość panic
po pierwsze, to koniecznie musisz zgłosić się do okulisty..sama nie kupuj żadnych soczewek bo możesz popsuć sobie wzrok, a tak w ogóle to jesteś pewna, że chcesz kupić jakieś soczewki za 8 zł? moim zdaniem to dość podejrzane, że kosztują one tak mało..radziłabym Ci raczej kupić soczewki w jakimś bardziej sprawdzonym sklepie, np, szkla.com, gdzie będziesz miała pewność, że soczewki są dobrej jakości..także zastanów się jeszcze nad tym zakupem

Gość viceroylight
Dziękuje za opinie, na pewno nie zamówię soczewek sama. Musze poczekać aż będę miała kasę bo wizyta u okulisty w moim mieście to koszt 100 zł. :)

Gość gość
ja mam soczewki dobrane w tym gabinecie www.nemezis.net.pl :) i musze przyznac, ze bylo warto, teraz przynajmniej wiem, ze mam dobrze dobrane i ciesze sie z tego ;)