Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basia78/UK

Pomocy! Kiedy urodze??

Polecane posty

Błagam czy ktoś mógłby to skomentować? Mieszkam w Uk wiec tu wygląda sluzba zdrowia troche inaczej ale moze ktos wie o co chodzi bo ja jestem zalamana! Od 4 dni mialm skurcze trwające ok kilku godzin ale nieregularne, wczoraj o 9 rano zaczely sie co 10-7 minut. Pojechalam do szpitala.mialam skurcze co 5 minut potem 4, przez 12 godzin cierpialam ale nie mialam rozwarcia ani nie odszedl czop. Lekarz przy badaniu oderwał czop ale szyjka rozwarla sie tylko na 2 cm, stwierdzono ze nic wiecej nie mozna zrobic i podano mi morfine bo zaczeły sie bóle parte a ja nie moglam przec bez rozwarcia. Dodam ze termin porodu mam za 2 tygodnie. kiedy na drugi dzien bole ustały odeslano mnie do domu, tzn dzis ok poludnia. Teraz cholernie sie boje bo juz wiem co bede musiala znow przeżyc, no i zastanawiam sie jezeli nie mam juz czopa i rozwarcie na 2 cm to ile jeszcze bede czekac? Brzuch boli caly czas bo maly strasznie kopie, jestem zalamana!!!

Gość zero wysilku to chyba twoja
matka tak powiedziala jebiac cie lbem o sciane :O

Gość njksdalcnhjdk
a jak ty nie masz nic do powiedzenia na dany temat to sie nie odzywaj. Jeszcze troche i zglosze cie do zbanowania

Jakbym mogla to bym zapytala powiedzial ze nie wie, wiec pytam bo moze ktos mial podobny przypadek, a ty spadaj jak masz tak bredzic niewychowancu !!!!

Jezus czy tu naprawde nie ma normalnych ludzi?? tylko jakies głupawe podlotki nie majace nic do powiedzenia?? przeciez to forum o ciąży!!! wiec co takie osoby tu robią i po co???

Gość Ja już ją zgłosiłam do zbanowa
nia, skończy się dziecku piaskownica skoro się bawić w niej nie umie.

jakby mogla to by zapytala. W tym kraju jest troche inaczej niz w Polsce. A nie masz ginekologa prowadzacego ciazy w Polsce do ktorego moglabys zadzwonic?

*Playboy gril* - kafeteria to nie jest też miejsce, w ktorym powinny wypisywać swoje wypociny tępe idiotki. Od tego masz fotke.pl i nasza-klase głupia pizdo. To, że jestes tak głupia i przez t nie masz znajomych to nie znaczy ze swoj wolny czas mozesz postwecac na wypisywanie głupot. Co "Brzydula" sie skonczyła? Poogladaj zone club - znajdziesz cos dla siebie.

Dobrze, ze kopie :) Ale jakby co to natychmiast jedz na Maternity Unit ze nie czujesz ruchow zeby podlaczyli Cie pod KTG.

Nie mam ginekologa w Polsce jestem tu od kilku lat wiec nie mam kontaktu, myslalam ze moze komus cos podobnego moglo sie przytrafic :(

Basiu, Nie wiem jak wygląda opieka w UK, ale pamietaj, że jezeli masz jakiekolwiek wątpliwości co do kompetencji lekarzy nie ryzykuj i jedz po porade do innego. Jak masz problemy z jezykiem skorzystaj z tłumacza - nie ryzykuj! Uwazaj na siebie

No wlasnie tylko ze tu jest od tego tylko szpital, nie ma prywatnych ginekologow bo taki zawod istnieje tu tylko w szpitalu i to rzadko od wszystkiego sa połozne :(

a nie masz tam gdzies polskiej przychodni. Osobiscie nigdy nie bylam w takowej,ale na pewno jest ich troche w Londynie i w Manchesterze sa 2

Gość kaskadka
wybierz sie do polskiego ginekologa. Wizyta kosztuje wprawdzie troche, ale bedziesz wiedziala co sie dzieje

Pozatym nawet gdybym miala kontakt z lekarzem polskim to i tak wszystko musze zalatwiac w tutejszym szpitalu wiec niewiele to zmienia, z dzieckiem jest wszystko ok, serce bije prawidlowo, bo ktg przez te 2 dni bylo ok

Gość kurcze jak oni cie potraktowal
powinni ci podac oxy juz bys dawno urodzila albo zrobic cc a co na to polozna dzwonilas?

Gość pamaranczko28
mieszkalam w UK 4 lata, nie rodziłam tam ale słyszałam o podobnych przypadkach "odsyłania do domu". Nigdy w zyciu nie zedecydowałabym sie rodzic tam, wystarczy ze pare razy odwiedziłam szpital z wysoka goraczka i zazwyczaj po paru godzinach czekania wracałam jeszcze bardziej wykonczona do domu... Niestety nie wiem ile jeszcze musisz czekac, jedyne co mi przychodzi do glowy na Twoim miejscu to kontakt z jakims polskim lekarzem, moze chociaz telefonicznie,by Cie uspokoił? Trzymam kciuki i powodzenia, na pewno wszystko bedzie dobrze :)