Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmeczona zyciem.....

Zmeczona zyciem.....

Polecane posty

Co zrobic gdy kazdego dnia mysli sie o odejsciu , gdy kazdego dnia mowisz sobie ze juz nigdy nie bedzie lepiej ?? Co zrobic gdy zawiodlo sie wszystkich , meza a przedewszystkim dzieci ?? Boje sie odejsc sama i mysle o zabraniu ze soba dzieci.........

Im bardziej o tym myslisz, tym bardziej nakrecasz siebie, wiem jak to jest b sama przez to przechodzilam, ale pomysl o sobie jako o obcej osobie, ktora tez nalezy sie zaopiekowac, a nie tylko wymagac nie patrz na innych mimo ze to boli ale zdrowy egoizm by sie tu przydal, pomysl co bys chciala dla siebie zmienic, jak bys chciala zeby twoje zycie wygladalo, nie myslac o rodzinie, to pomaga podciaga nas, kiedy nasz samoocena spadla, a w czym takim zawiodlas rodzine? cos sie stalo ?

Nie jestem egoistka , kazdego dnia mysle o mezu i dzieciach . Nie wiem czy mam depresje ...czy kazdy kto ma juz dosc powinien sie leczyc ?? Mam wspanialego meza i trzy coreczki . Rok temu wyjechalismy z kraju do naszych zachodnich sasiadow . Mowilam mezowi i dzieciom-tam bedzie nam lepiej . Zranilam wszystkich , zadalam bol babciom , mowilam wtedy 'nie jedziemy za chlebem ..jedziemy za spokojem' . Mialam wielkie ambicje , plany na przyszlosc , robilam to glownie dla dzieci. Dzis nie wiem chyba co mowilam , zylam jakimis chorymi wyobrazeniami ...nie wiedzialam jakie zycie potrafi byc brutalne . Myslalam ze prowadzac firme tylko w Polsce czlowiek musi uwazac i byc czujnym na kazdym kroku ....mylilam sie . Pragnelam dla dzieci i dla nas spokoju ....

czyli mieszkacie za granica jak rozumiem, poswiecilas sie dla dzieci myslalas ze bedzie dobrze a okazalo sie innaczej tesknisz za rodzina jeszcze za krajem?

wiem jak to jest sama mieszkam juz pare dobrych lat za granica i wiem jak to jest byc totalnie samotnym, zwlaszcza jak nikt ie popiera twojej decyzji ze wyjechalas

Jest mi bardzo przykro poniewaz zostawilismy w Polsce bardzo stabilna sytuacje meterialna , rodzine i przyjaciol .Od lat wspolpracowalismy z naszymi sasiadami i bylo naprawde super. Najgorsze bylo to ze nigdy nie mialam czasu dla dzieci , wieczne kilkudniowe wyjazdy wszystko po to aby bylo nam lepiej. Powiedzialam DOSC , nie mozna dzieci wiecznie zostawiac z opiekunkami , babciami , musimy byc wszyscy razem na miejscu . Ludzilam sie ze tutaj w Niemczech jest wszystko takie idealne , ze ludzie dla kazdego sa zyczliwi .... Nawet sobie nie wyobrazalam jakie tutaj brutalne zasady panuja , jak ludzie tylko czekaja na twoj blad . Nasze corki czesto placza , jedna pisze do mnie listy ze nienawidzi Niemiec , caluje polskie godlo. Zycie nam sie tak bardzo skomplikowalo ....a myslalam mieszkajac w Polsce ze gorzej byc nie moze .

a nie mozecie wrocic? wiesz w twoim przypadku to jest innaczej, nawet jakby bylo ciezko w pl, to jednak przy rodzinie i dzieci by byly szczesliwe, a tu i tak cierpicie, wiec z dwojga zlego wrocenie do pl byloby moze lepsze? jak dlugo jestescie za granica?