Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka_polska

Uwaga kobietki nowe zasady becikowego

Polecane posty

Gość ale jazda...
wiele kobiet do 10tc nie wie o ciaży...

Gość marika2232
wygląda na to, że ktoś chce, aby becikowe miały te kobiety, które zachodzą w ciążę świadomie. Moim zdaniem to głupota - bo raczej te z wpadką powinny dostawać pieniądze jak już rozdajemy. Bo jak ktoś planuje dziecko to znaczy, że go stać na nie

Gość marka23232
Niepoważne to. Wygląda na to, że kobiety, które zalicza wpadkę nie mają szans na kase

właśnie czytam jak to jest.. niby fakt ze wiele kobiet do 10 tc nie wie.. ale jaka sie korupcja znów uruchomi.. jak tam pisze że i lekarz z NFZ i prywatnie może wystawić takie zaświadczenie to zaraz będą podpłacać lekarzy..

Gość no i bardzo dobrze

Gość brawo...........
Wpadki.. Nie badzcie smieszne. I bardzo dobrze! Polowa nierobow bedzie bez becikowego. Jazda do pracy, a nie w domach siedziec i dzieci robic (bo przeciez becikowe bedzie). Znam takie rodzinki to dziecieciaki robia, a becikowe przechlewaja. Oczywiscie sa przypadki wpadek u ludzi "normalnych", ale skoro wspolzyje z facetem to wiem ze jest mozliwosc zajscia w ciaze. A jak takbardzi zalezy mi na tych ochlapach becikowego to prosze bardzo co miesiac test lub wizyta u ginekologa i po sprawie. Wiele kobiet w tylku ma ciaze i w ogole do lekarza nie chodzi, a po becikowe lapy wyciagaja jako pierwsze.

Gość no nie robcie sobie jaj
że do 10-go tygodnia nie iwe o ciazy...skoro do tej pory sie nie domysli, że cos nie tak, ze nei ma okresu itp. to brak słów...tylko nie piszcie słynnego "wytłumaczenia", że mozna miec okres w ciazy:P:P:P:P

Gość po panice widac
ile kobiet planuje dziecko a ile liczy na łut szczescia, ze nie wpadnie:P:P:P wychodzi na to, ze wiekszosc dzieci to wpadki:classic_cool: i niech zgadne - najweicej panikują młode kobiety:P:P:P

Gość too raaczejj
to raczej walka z łykaczkami Arthrotecu itp specyfików...

Gość no to małolaty miejcie
sie na bacznosci bo przegapicie 10 tyg. i becikowe przejdzie wam kolo nosa :classic_cool:

Gość Dla odpowiedzialnych kobiet
to naturalne ale pewnie najbardziej jęczeć i narzekac będą te, ktore maja nikłe pojecie o ciazy. :P

Gość dupa jas moje panie..
to Tusk chce wprowadzic zmiane aby bogaci zarabiajacy duzo nie dostawali becika

Gość Hmm a jednak można nie wiedzie
że się jest w ciąży do 10 tygodnia. Dziecko jak najbardziej planowane. W jednym miesiącu plamienie 3 dniowe, ale byłam w podróży i myślałam, że przez to mi się miesiączka skróciła. Poza tym wcześniej po odstawieniu tabletek miałam problemy z przywróceniem miesiączki. W następnym miesiącu czekałam na okres jeszcze tydzień lub dwa po planowanym terminie. W efekcie dowiedziałam się, że jestem w ciąży chyba w 12 tygodniu

Gość mijan
"gówno prawda i tyle 10 tydz ciąży to 2 miesiące bez okresu!!!! więc każda rozgarnięta panna domyśli się wcześniej ze jest w ciaży!!!!" a własnie, ze nie prawda!!! nie wszystko w zyciu jest takie podrecznikowe. Ja do ginekologa poszlam w 8 tyg. ciazy jak nie pojawil sie drugi okres i wyszedl mi test pozytywny. Jak sie nie pojawil pierwszy okres, tylko lekkie, jedniodniowe plamienia, to robilam testy i nie wyszlo mi, ze jestem w ciazy - pomyslalam wiec, ze rozregulowal mi sie okres stresy itp. Jestem wiec w stanie zrozumiec kobiety ktore ide jeszcze pozniej.

Gość mijan
"gówno prawda i tyle 10 tydz ciąży to 2 miesiące bez okresu!!!! więc każda rozgarnięta panna domyśli się wcześniej ze jest w ciaży!!!!" a własnie, ze nie prawda!!! nie wszystko w zyciu jest takie podrecznikowe. Ja do ginekologa poszlam w 8 tyg. ciazy jak nie pojawil sie drugi okres i wyszedl mi test pozytywny. Jak sie nie pojawil pierwszy okres, tylko lekkie, jedniodniowe plamienia, to robilam testy i nie wyszlo mi, ze jestem w ciazy - pomyslalam wiec, ze rozregulowal mi sie okres stresy itp. Jestem wiec w stanie zrozumiec kobiety ktore ide jeszcze pozniej.

Gość cefvrtgbhynjm
tak ale jam ma sie nieregularne okresy,i sie nie ma po 2 miesiace a do lekarza sie nie chodzi ,i ma sie inne rzecyz na glowie to mozna przegapic.I sie nie cieszcie durne zawistne baby!! :O