Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlessandraoO

PILNE, RATUJCIE!

Polecane posty

Gość AlessandraoO

Hej.. Rozpoczęłam stosowanie antykoncepcji w formie tabletek. Wzielam jeden blister tabletek Cyprest, pozniej zaczelam drugi. W pierwszym tygodniu drugiego blistra (3 dzień) zdecydowalismy sie na pierwszy stosunek z partnerem. Kochalismy sie bez prezerwatywy, on doszedl we mnie, po czym zapomnialam wziac tabletki! Normalnie biore je poznym wieczorem - 22, tabletke zas przyjelam na drugi dzien okolo godziny 7 rano. Kolejne tabletki biore regularnie - czy jest mozliwosc, ze jestem w ciazy? Co prawda mój chłopak się cieszy, jednak obawiam się, że musiałabym rezygnować ze studiów. Wolałabym, aby jednak to był fałszywy alarm. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, zanim pójdę do lekarza. Pozdrawiam!

Gość AlessandraoO
Hej.. Rozpoczęłam stosowanie antykoncepcji w formie tabletek. Wzielam jeden blister tabletek Cyprest, pozniej zaczelam drugi. W pierwszym tygodniu drugiego blistra (3 dzień) zdecydowalismy sie na pierwszy stosunek z partnerem. Kochalismy sie bez prezerwatywy, on doszedl we mnie, po czym zapomnialam wziac tabletki! Normalnie biore je poznym wieczorem - 22, tabletke zas przyjelam na drugi dzien okolo godziny 7 rano. Kolejne tabletki biore regularnie - czy jest mozliwosc, ze jestem w ciazy? Co prawda mój chłopak się cieszy, jednak obawiam się, że musiałabym rezygnować ze studiów. Wolałabym, aby jednak to był fałszywy alarm. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, zanim pójdę do lekarza. Pozdrawiam!

Gość AlessandraoO
Tabletka zostala wzieta po mniej niz 12 godzinach, czyli ochrona powinna zostac zachowana, aczkolwiek byly to moje dni plodne, stad tez ten strach, prosze o Wasze opinie! Moze miala ktoras z Was podobna sytuacje?

Gość jejku jejku co to bedzie
prosze dziewczyny douczcie sie, jak bierzecie tabletki to nie ma dni płodnych bo owu jest zatrzymana..... dopiero jak przestajesz brac tabletki to moze pojawic sie owulacja ...... wiec nie były to twoje dni płodne ( bo i jak) jezeli wziełas w ciagu 12 godz. to ok/. ja dodatkowo w tym miesiacu zabezpieczałabym sie gumka ( bo to jednak pierwszy tydzien) i na nastepny raz wiecej dyscypliny :)

Nie nie było ryzyka, spokojnie tabletki działały na 99,9 %. Spokojnie. Jakie dni płodne? Jak się bierze tabletki regularnie to nie ma dni płodnych

Gość AlessandraoO
Wiem, wiem. To przez stres. Po prostu pozno dosyc sie zdecydowalam na wspolzycie (22 lata) i obawialam sie, ze wpadne za pierwszym razem. Co prawda - tragedii by nie bylo, ale wole poczekac jeszcze kilka lat do stabilizacji majatkowej.

Gość odpowiadajaca...
nastepne madre... Tak, przy anty nie ma plodnych ale jak wiadomo to tabletki nie dzialaja na 100% i jednak iles tam kobiet mimo wszystko jednak zachodzi w ciaze. A dlatego, bo tabletki nie zadzialaly i maja dni plodne mimo ich brania. Wiec trzeba sie liczyc z tym ze nawet biorac tabletki to mozna miec dni plodne w czasie, w jakim by sie mialo nie biorac tabletek!!!!!! Rozumiecie juz????? :/

Gość do odpowiadajaca
tylko ze wtedy owulacja moze nastapic w dowolnym dniu a nie tylko w czasie gdy powinny byc dni płodne ..... :(

Gość jnfkjnfajnfakjf
A jaka jest różnica miedzy dniem w którym nastepuje owulacja a dniem płodnym? Dzien płodny to bez owulacji?Czy owulacja to nie dzien płodny? Głupoty wypisujesz.Biorąc tabsy spokojnie mozesz zajsc w ciąże, a przerwa w ich braniu to zawsze jakies tam wieksze ryzyko.Nie bez przyczyny lekarz zalea dodatkową antykoncepcje jak zapomnisz tabsa.Szansa nikła ale zawsze jest.