Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adzienka86

Czy to były ruchy dziecka? Mimo tego,ze to 14 tc?

Polecane posty

Mam takie pytanie. Wczoraj w nocy jak leżałam w łóżku i trzymałam sobie rękę na brzuchu odniosłam wrażenie,ze poczułam ruchy swojego dziecka. To było takie dziwne uczucie,tak jakbym miała w brzuchu mala pileczke albo jakąś banke mydlana (wybaczcie porownanie :) ),ktora sie odbija od ścianek wśrodku. Zastanawiam sie czy to mogły być ruchy dziecka czy tylko tak to sobie wmówiłam :) Dodam,ze jestem w 14 tc i 4 dni a lekarz mówił,ze pierwsze ruchy dziecka w pierwszej ciąży bedę mogła dopiero wyczuć ok 17 tygodnia.

Gość tak mozna czuc ruchy w 14 tyg
ja czulam :)

Gość mozliweeee
kolezanka tez poczula ruchy dziecka w 14 tyg i to bylo pierwsze dziecko

ngLka no właśnie brakowało mi tego porównania "trzepot skrzydeł motyla" :) Już nie mogę się doczekać kiedy te ruchy będą intensywniejsze i mój mąż też je będzie mógł wyczuć :)

Gość fnlskdnfslkndlkng
Nie ma szans ze to ruchy dziecka.Macica naciska na jelita i one szaleją.U pierworódki najwczesniej 18 tc.

Gość ja czułam w 13
ale to była 2 ciąża. Lekarz mi nie uwierzył i mówił że zadziwiam więc zrobiliśmy tak że on sprawdzał na usg a ja mu mówiłam kiedy małe się rusza. Potem mnie przepraszał.

jak u pierworódki najwcześniej w 18 kiedy ja poczułam dokładnie szleństwa mojego motylka w 16tc piszę szaleństwa bo niezle sie nagimnastykował do popukac kilka razy, potem było pare dni ciszy, a od 17tc juz po kazdym posiłku zawsze czułam jak sie poruszał,

Gość dfcgvbhnjk
ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16 tyg. W drugiej ciąży już w 14 tyg. Zaczęło się od deikatnych bąbelków, przelewania

Gość ja też czułam w 14 tc
ja też poczułam w 14 tc, pierwsze dziecko :) na początku bąbelki, a potem jakby rybka pływała :)

Gość taaa wnet zaczniecie pisac
że juz po 2-3 tyg. czujecie ruchy dziecka.:O

przecież nikt tak nie napisał jak jest się bardzo szczupłym to pierwsze ruchy można poczuć w 14 tc, nie ma w tym nic dziwnego zresztą jak da się je wyczuć 3-4 razy dziennie to jest dużo :) dopiero potem czuć bardziej

Gość a co to za reóżnica
czy sie jest bardzos zczupłym czy grubym? To mit tylko Przeciez ruchy czuje się od środka i ilosć tkanki tłuszczowej w niczym tu nie przeszkadza.

jak będziesz w ciąży to zobaczysz

A wiec jednak mi się nie wydawało i to były ruchy dziecka :) Prawda jest taka,ze każda z nas inaczej przechodzi ciąże..jedne szybciej poczują ruchy dziecka inne później. Podobne jest z płcią dziecka u niektórych widać bardzo wcześnie a u innych dzieciaczek tak się ułoży,ze widać jego płeć pod koniec ciąży lub nawet po porodzie :) Nie ma na to reguły :)

Gość gość
Jestem w czwartej ciąży 14 tydzień i 3 dni), gdy byłam 12 poczułam ruchy dziecka z początku myślałam, że to jelita. Ale z doświadczenia już wiem że to nie to. Jestem szczupłej budowy ciała. Choć sama jestem tym zaskoczona to jednak wiem, że to ruchy. Tak jakby coś odbijało się od czego i uderzalo do brzucha i to nie w miejscu gdzie są jelita. Dzieje się to jak siedzę sobie w fotelu i pije np herbatkę :)

Gość flo28
Dziewczyny wszystko zależy od naszej wrażliwości. Ja byłam na usg genetycznym u pani doktor którą widziałam pierwszy raz na oczy, byłam w 11tyg i 6 dni i pani spokojnie mogła sobie wszystko pomierzyć bo maluch chyba spał.. Nagle poczułam takie dziwne puknięcie i aż Powiedziałam au a ona w tym momencie - o maluszek się obudził- to jest moja druga ciąża, nie należę do szczupłych i od tego czasu co jakiś czas stopniowo coraz lepiej tego mojego malucha czuję więc reguły nie ma

Gość gość
Ja poczułam pierwsze pojedyncze ruchy w połowie 12 tygodnia. Z czasem są co raz częstsze i intensywniejsze. To takie uczucie jakby myszka obracała się w podbrzuszu, trudno to pomylić z jelitami. Czasem smyra, przesuwa się albo rozpycha, a czasem jest zapełny spokój :) oczywiście nikt nie wierzy, bo książkowo to jeszcze nie czas, ehh. Chyba to zależy od indywidualnej wrażliwości czuciowej przyszłej mamy.