Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LLB

studia w Londynie-prawo

Polecane posty

Gość LLB

Witam, Planuje (być może) wyjazd do Anglii.I mam pytanie odnośnie studiów.Tutaj jest studentką administracji (1 rok ,studia 2 stopnia) czyli 3,5 semestru zostało mi do mgr.Mam już licencjat zrobiony( na Uniwersytecie ,dziennie i tam też kontunuuje nauke teraz.W Anglii chciałabym studiować prawo.I w zwiazku z tym mam pytanie,czy skoro mam juz dyplom polski to da sie jakos na skroty odbyc tam te studia,np od razu magister ,bo wiem ze to trwa rok czy 2 ,a licencjat 3 lata.Po Angielsku mowie biegle,znam tez prawniczy angielski. I jeszcze jedno,jaki jest koszt takich studiow i jaka uczelnie w Londynie byscie polecili? Bardzo prosze o rady!!!!

Gość eeee nie kapuje
piszesz ze jestes na 1 roku magisterki ;/ no to zostalo ci do konca 2 lata nie 3,5 ;/ Po drugie jesteś na administracji to jak wyobrażasz sobie studiować prawo i to jeszcze na zagranicznym uniwersytecie (tam maja inne prawo). W Polsce co najwyzej przepisaliby ci przedmioty ktore mialas na administracji, ale i tak musialabys zaczac od 1 roku.

Gość llb
3,5 semestru.nie 3 lata:) Wiem jakby to wygladało w Polsce,mogłabym zacząć od 2 roku,ale nie chce.Jeśli t zostane to mam inny plan,ale jesli wyjade to chce tam studiowac prawo.Tam jest inaczej,prawo nie jest jednolite tylko 2 stopniowe tak jak wiekszosc kierunkow u nas i nawet po licencjacie z grafiki mozna studiowac prawno na 2 stopniu(ale chodzi mi o licencjat zriobiony w anglii).Oni sa bardzo elsatyczni jesli o to chodzi.Tylko pytanie co jesli to sa studia skonczone wPolscE?

Gość aaa no to zajebiscie
maja :) u nas niestety po licencjacie czegos tam ... musisz to dalej kontynuowac ;/ Zadzwon lepiej na jakis uniwersytet i sie zapytaj :) tez bym chciala znac angielski biegle :P

Gość LLB
wiem,ze maja zajebiscie,nie to co tu:/ załuje ze juz dawno nie wyjechalam tam studiowac,bo tutaj jak sie ma magistra z takiej np administracji ,która jest wymagajacym kierunkiem(przynajmniej na Uniwersytecie) to sie jest nikim,a tam jak masz licencjat to sie jest juz zajebistym i mozna robic co sie chce,a jak ktos ma magistra to juz w ogole wielki uczony!