Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaa ewelinnkiii

Zalamalam sie nie dostane rodzinnego i ..

Polecane posty

Gość mamaaaa ewelinnkiii

wychowawczego.Dzis dostalam decyzje odmowna.Przekroczylam dochod.Niewiem co teraz mam zrobic.Do pracy nie mam jak isc.Przeciez nie utrzymam sie z malym dzieckiem za 300 zł alimentow.Jestem zalamana.

Gość matka ktora nie ma rodzinnego
Bo to jest zwykłe chamstwo i niesparwiedliwosc.Rodzinne powinno byc tak jak kiedys,w jednej kwocie i na kazde dziecko bez wzgledu na dochod.

Gość ktosss82
No ale jak Ci przekroczyl dochod skoro nie pracujesz i masz tylko 300zl alimentow??

zaraz... skoro masz tylko 300zl alimentow i nic wiecej to ci sie rodzinne i wychowawczy nalezy jak najbardziej... pisz odwolanie i tyle... bo twoj dochod (pensja z pracy) liczy sie jako utracony czyli tak jakby go nie bylo...

Gość mamaaaa ewelinnkiii
W 2008 roku mialam przychod 22.000zł.Z czego 13000zł z pracy a 9000zł z renty po rodzicach.Na wychowawczym jestem od 1.09.i dostalam odmowe.

Gość mamaaaa ewelinnkiii
Odliczyli mi tylko od dochodu za 4 miesiace od wrzesnia do grudnia.czyli odpada ok.4500zł i dochod na 1 osobe wynosi 562zł i przekroczylam.

Gość ktosss82
no to moze byc mozliwe bo oni biora dochód za ro 2008.ja jestem ciekawa jak to bedzie u mnie poniewaz wniosek dopiero zloze.w tamtym roku pracowal w chwili obecnej jestem osoba bezrobotną a almim.mam 500zł.Moze sprobuj podniesc alimenty,lub zloz do MOPRU o zasiłek.

Gość no to co ty robisz z kasą

Gość jak miałas tyle kasy to
dasz sobie rade - na pewno zaoszczedzilam sporo

Gość mamaaaa ewelinnkiii
to jest chore.Moja znajoma pracowala ma meza i dziecko.Ijest od 1.08 na wychowawczym i platnym bo jej caly doichod zaliczyli jako utracony i liczyli u niej pensje meza na 3 osoby i ona dostala a ja nie.

Gość mamaaaa ewelinnkiii
co ja robie z kasa jaka kasa?Wczesniej pracowalam i mialam renteczyli ok.1500zl miesiecznie.Z tego wczesniej odkladalam bo cala wyprwaka byla na mojej glowie.Ojciec malej mnie olal i zostawil w ciazy i zł nie dal na dziecko.Potem zlozylam sprawe do sadu i mam zasadzone alimenty 300zł od urodzenia dziecka.A on zaplacil mi tylko za 3 miesiace i to po 200zł i tatus jest mi winny 2500zł( zalegle alimenty i wyprawka) tylko nie moge tego odzyskac.Mieszkam sama , wszystko na mojej glowie, rodzicow nie mam.

no niestety skoro tak to nic juz nie poradzisz... pozostaje ci udac sie do mopsu moze tam ci cos poradza bo oni sa na bierzaco z ustawa o pomocy socjalnej... moze jakis inny zasilek bedzie ci przyslugiwal... albo idz i popros o pomoc w zalatwieniu zlobka i wracaj do pracy...

a co do niepalcenia alimentow to jak masz wyrok z sadu juz w reku to do komornika sprawe skieruj skoro nie placi... a jak nie bedzie placil dalej to od komornika dostaniesz swistek ze nie placi i alimenty bedziesz miala placone z funduszu alimentacyjnego...

Gość jaką kasą przecież to skromne
średki na najpilniejsze potrzeby są

Gość mamaaaa ewelinnkiii
tatus placi tylko na biezace alimenty a zaleglosci nie oddaje. A co jesli tatus pracuje i przebywa za granica?Komornik cos tu zrobi?

zawsze cos da sie zrobic... warto pojsc i zapytac... wkoncu nic cie to nie kosztuje... mozesz tez wejsc na jakies forum prawnicze i sie zapytac... mysle ze jesli pracuje w kraju nalezacym do unii to szanse na odzyskanie zaleglych pieniedzy sa calkiem spore...

Gość mamaaaa ewelinnkiii
tak pracuje legalnie w niemczech.

to go podkabluj ze pracuje nielegalnie kutasa jebanego..dowiedz sie gdzie i juz:o trzeba sobie radzic..trzeba byc twardym nie mietkim... NIE UNOS SIE HONOREM ZDZIERAJ Z BYDLALA ILE WLEZIE !!!!!!!!!!!!!!!

Gość ktosss82
koniecz złoż wniosek do komornika i postaraj sie zdobyc adre firmy w której pracuje poza tym gdy on nie płaci zawsze mozesz zaskarzyc jego rodziców lub piniazki bedziesz otrzywac z funduszu alim.mamy bardzo podobne sytuacje wiec jak masz chwilke to pisz na GG 2294403moze jakos Ci doradze

Gość mamaaaa ewelinnkiii
on pracuje legalnie i znam adres.

Gość marzżena rogalska

Gość barbarellaa
pisz odwołanie, tylko szybko, masz na to kilka dni. Wskaż, że jest to dochód UTRACONY ( bo taki miałaś, ale już nie masz) oraz fakt, że jesteś samotną matką A czemu nie chcesz wrócuic do pracy?

Gość mamaaaa ewelinnkiii
Nie wroce do pracy bo niemam co z dzieckiem zrobic.No tak dochod z pracy powinnien byc uznany jako utracony a w mopsie odliczyli mi tylko za 4 miesiace i przekroczylysmy dochod o 60 zł.

Gość mookkkaa
dlaczego odliczyli ci tylko 4 miesiące??

Gość mamaaaa ewelinnkiii
Bylam sie odrazu dowiedziec.I powiedzieli mi ze " na urlop wychowawxzy poszlam od 1.09 i do konca sierpnia mialam dochod za prace i tego nie moga odliczyc tylko za okres od wrzesnia do grudnia tego roku"Tak mi wytlumaczyli.

dla mnie to dziwne, bo ja w tamtym roku pracowałam a teraz już nie i rodzinne dostałam bo mam dochód utracony, jesli dochód się zmienia to nie jest brany dochód z ubiegłego roku tylko z obecnego