Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajabongo 123

czy to jest normalne ?

Polecane posty

Gość bajabongo 123

Mieszkamy z chłopakiem od kilku m-cy. Ja opłacam czynsz wode, energię elektryczną , on dokłada się połowę do jedzenia na zasadzie zakupy za które płaci w sklepie, przy czym zawsze jest tak, że z listy rzeczy, które są do kupienia, te, które potrzebne są tylko dla mnie (np. waciki, antyperspirant, szmpon) i tak kupuję ja za swoje pieniądze; lub za rzeczy, które nie są niezbędne do życia też ja sama płacę i czekam czasem do swojej wypłaty (np. masło, bo on jada z margaryna). Niby chciał mi przelewać pieniądze, ale jak raz je przelał, to co dzień mnie sprawdzał, czy nie wydałam, że niby tylko sprawdzić chce i mam mu konto pokazać, ile jeszcze mamy - to się zdenerwowałam i mu pieniądze przelalam spowrotem wszystkie. Nie wiem, czy mogę i w jaki sposób z nim o tym porozmawiać, bo on uważa, że kobieta biorąca pieiądze od mężczyzny to zwykła dziwka, choć sam często mi proponuje, że jak na cos potrzebuję, to mam powiedzieć i mi da - ale z takim podejsciem jego to ja sie boję 1 zł od niego wziąć....

Gość kiedyś RER
My założyliśmy wspólne konto i co miesiąc przelewamy na nie po równo z kont indywidualnych. Fakt, też był moment, że facet się stresował, jak szybko pieniądze schodzą z konta - w takim wypadku najlepiej scedować zakupy na niego ;)

Gość ale sie narobiło
wpółczuje ci, to jakiś skąpiec czy co, jak teraz tak robi to całe życie ci będzie wyliczał, masakra.... Ja bym od takiego uciekła.

Gość ale sie narobiło
no i czemu nie płacicie po równo??? Ty cały czynsz? Czy ja źle zrozumiałam, jak już on cie tak wylicza to liczcie się porówno