Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glammmour09

nocne karmienie kiedy przestać?

Polecane posty

Gość glammmour09

kiedy odzwyczajaliście swoje dzieci od karmienia nocnego w jakim wieku były?

Gość dziecko powinno maksymalnie
jeść w nocy do ukończenia 6-go miesiąca

Gość a moj babel
u nas samo wyszlo, przestal sie budzic na nocne karmienie odkad skonczyl 3 miesiace (karmienie butelka), z tego co czytalam jesli trzeba odzwyczajac to nie wczesniej niz po 6 miesiacu

Gość Znow to samoooooo
kiedy dziecko zdecyduje ze...juz tego nie potrzebuje, proste i logiczne :/:/:/

Gość nic samo nie wychodzi
jak sama stopniowo nie bedziesz odzwyczajac to ono bedzie dalej sie domagalo jedzenia w nocy:P tak samo z wszystkim innym - karmieniem piersią, noszeniem na rekach itp.

Gość Pitolicie znow jak pomylone
bzdura,nigdy syna nie odzwyczajalam,skonczyl 6 mcy i z dnia na dzien SAM odrzucil karmienie w nocy, nie chcial i tyle!!!!!

Gość a moj babel
ja nie odzwyczajalam, naprawde samo wyszlo, po prostu pewnej nocy sie nie obudzil na jedzonko az dopiero rano i kolejnej rowniez, itd... wczesniej budzil sie tylko raz w nocy. wiem, ze sa szkoly odzwyczajania,ale u nas nie bylo to potrzebne

Gość a moj babel
ale sa dzieci, ktore odzywczajania potrzebuja, mam kolezanki, ktorych dzieci budza sie na nocne jedzenie majac juz ponad rok :o

Gość dziecko powinno maksymalnie
może Ty zakończ "pitolenie" i nie ograniczaj horyzontów tylko do własnego czubka nosa (czytaj:dziecka):O moje dziecko pewnie jadłoby w nocy do dziś gdybym sama nie ukróciła nocnego jedzenia gdy skończył 9 miesięcy skończyłam karmić piersią i karmić nocą na szczęście poszło całkiem gładko;)

Gość Buhahahaale gwiazda
DO dziecko powinno maksymalnie------>>>siebie ukróć po durnota z Ciebie aż kipi :classic_cool: Są dzieci i dzieci,to że Ty ukróciłaś nie znaczy że dla innych to dobra metoda,sama nie żryj i zobaczymy jak pożyjesz :classic_cool:

Gość do osoby powyzej
co? leczymy na forum wlasne frustracje?

Gość glammmour09
dzięki za odp tak się zastanawiałam do kiedy bo mój mały całkowicie przestawił sobie jedzenie w dzień nie chce jeść a w nocy budzi się regularnie co 3 godz 10 min wcześnie lub później i chciałam mu przestawić bo gdyby jadł całą dobę i w dzień i w nocy to pomyślałabym że potrzebuje jeszcze jedzenia w nocy ale sobie ewidentnie przestawił (ma 6 miesięcy)?\

Gość jak zacznie spać całe noce
wyjątek - choroba, ząbkowanie - jak isę budzi w nocy z tych powodów, to dawałam pierś nawet do 9 mieisąca (spał całą noc jak mia ł4 mce)

moja przestala jesc w nocy gdy skonczyla miesiac a wczesniej sama ja budzilam na karmienie w nocy

Gość
moj mial 2 lata. zaczelam dawac mu herbate zamiast mleka i oduczyl sie.