Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moninimonini

Ile śpi wasz 3 miesięczniak

Polecane posty

Gość moninimonini

w ciągu dnia?

Gość moninimonini
kobietki, podpowiedzcie!

Gość
mój co prawda skonczy 3 miesiace za ponad tydzien ale nie bardzo spi w dzien. jest to raczej krotka drzemka

Gość moninimonini
dzięki za odzew :) moja mała też nie spała dużo wcześniej, teraz jej się odmieniło - co 2 godziny domaga się snu. żastanawiam się czy to normalne...

moj ma jedna drzemke ktora trwa 2 godziny w poludnie a tak to 20-30 minutowe dluzej sie go uspia niz spi :) od poczatku malo w dzien spał

Gość moninimonini
a możecie mi powiedzieć jeszcze jedno: czy wasze dzieciaczki w tym wieku już bardzo sztywno trzymają główkę? mojej małej trzęsie się jeszcze trochę i nie wiem, czy mam się tym martwić... fakt, nie noszę jej zbyt dużo - czy to może mieć wpływ?

Gość
moj juz w miare trzyma głowke jednak jeszcze mu ją trzymam. mojej kolezanki córka miala 4 miesiace jak zaczeła ja sztywno trzymac.a jest zdrowa i wspaniale sie rozwija.nie ma sie czym martwic. kazde dziecko jest inne :)

Jak trzymam na rekach to w miare glowke trzyma no ale podtrzymuje ja jeszcze ale na brzuszku nie podnosi w ogole jedynie na boki przekreca z tym ze my narazie nie mozemy zadnych cwiczen nic bylismy u neurolog ale mamy przyjsc po operacji jaka malego czeka

Gość moninimonini
dziękuję ;) pewnie schizuję jak każda mama pierwszego dziecka...

Gość
też schizowałam ;) a to że ma zaciśnietę piąstki a to kupa nie nie taka. no ale u mnie wygrał rozsądek ;) jak coś mnie naprawde niepokoi to ide do lekarza.imili86 a co jest Twojemu maluszkowi?

Gość moninimonini
imili - nie martw się, będzie dobrze! my walczymy z kręczem szyi, jest już dużo lepiej niż było :) trzymam kciuki za twojego maluszka :)

Gość mama malego Danielka
Skad ja to znam :) Tez sie ciagle zastanawiam czy moj synek prawidlowo sie rozwija, czy to, czy tamto :) W poniedzialek skonczy 12 tygodni i spi w ciagu dnia tak po godzince, potorej 2 razy oraz zawsze na spacerze (wychodzimy tak na 2 h, czasem 3 h dziennie) Poza tym glowke trzyma juz sztywno sam i nie musimy mu jej podtrzymywac, ale on w ogole jest bardzo duzy (wazy 7300 gr i nosi ubranka na 68, jak sie urodzil wazyl 4275) i silny, ale takie male dzieciaczki rozwijaja sie w roznym tempie, takze nie martw sie. Na pewno jest wszystko ok :)

Gość a moja
ma skonczone 3 miesiace w dzien spi 2 razy po 1,5 h , noc mi ladnie przesypia 10 h ( w nocy nie je i nie pije bo wie nie budzi )

Gość moninimonini
andzia - skąd ja to znam? :) ostatnio zerwałam się w nocy, bo mi się zdawało, że po karmieniu nie odłożyłam małej do łóżeczka i ją zgnietliśmy na naszym łóżku!!! ( sama ją odkładałam...;)

andzia210909 " ja też schizuje jak nie spi to sie martwie ze nie spi a jak spi to sprawdzam czy zyje bo tak dlugo spi" Haha, ja robie dokladnie to samo :D moninimonini "andzia - skąd ja to znam? ostatnio zerwałam się w nocy, bo mi się zdawało, że po karmieniu nie odłożyłam małej do łóżeczka i ją zgnietliśmy na naszym łóżku!!! ( sama ją odkładałam...) " Haha, dokladnie tam samo raz zrobilam :D

Gość
tez tak robiłam az w koncu kupiłam angel care :) i teraz śpie spokojnie :)

Kalola - twoj maluszek urodzil sie dzien przed moim :D I my tez to mamy, ale mimo wszystko kiedy dlugo spi (jak np. teraz, juz prawie 3 h!) to latam i sprawdzam czy oddycha.:)

Gość
:) a ile już Twoj bobas waży? moj synek przesypia już cała noc od 21 do 6.30 więc męczące by było latanie i sprawdzanie czy oddycha. - za dużo naczytałam sie o śmierci łóżeczkowej niemowląt.eh..

Gość wy to macie problemy
zobaczycie za 1,5-2 lata, wtedy będzie jazda...... :P

wy to macie problemy "zobaczycie za 1,5-2 lata, wtedy będzie jazda...... " Ale przeciez my nie narzekamy, a rozmawiamy sobie :p Kalola "a ile już Twoj bobas waży? " Moj jest bardzo duzy. Wazy 7300 i ma rozmiar 68 :) Ale urodzil sie tez duzy, wazyl 4275 gr. A twoj?

Gość moja córka za 4 dni
skończy 3 miesiące. W nocy śpi ok, 11 godzin z jedną przerwą na karmienie. W dzień różnie- jedna drzemka 3,5 godzinna lub dwie po ok. 1,5 godziny.

Wow to zazdroszcze tego spania w nocy! Mój (2,5 mies) zasypia o 20.00 budzi sie ok 24.00 potem o 3.00, 5.00, 7.00 i za każdym razem karmię go piersią i odkładam do łóżeczka.. Tak sie zastanawiam kiedy przestanie jesc w nocy...

Gość moja córka za 4 dni
BzBz, ja też karmię piersią. Jestem bardzo szczęśliwa, że moja córka tak pięknie śpi w nocy- tak do 1,5 miesiąca budziła się 2 razy- ok 1.00 i 4.00, a teraz budzi się już tylko o 4.00. Myślę, że z czasem Twoje Maleństwo też zacznie przesypiać niektóre karmienia. Pozdrawiam!