Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o czyma marzysz

CIĄŻA ?? jak myślicie ??

Polecane posty

Gość o czyma marzysz

Jeśli kochałam sie z facetem 7 dc a śluz pojawił sie dopero nastepnego dnia (pry cyklach 28) jest ryzyko ciąży ??

Gość jfytr
Przy cyklach 28 dniowych owulacja ma miejsce w 14 dc...plemniki żyją od 3 do 5 dni...więc szanse są znikome...ale nie jest to niemożliwe...

ja mam cykle 30 dniowe (tzn miałam) a w ciąże zaszłam tuż przed miesiączką i jeszcze tą miesiączke dostalam i byla normalna obfita.

Jakaś tam możliwość jest, jednak niezbyt wielka. Nie jest prawdą, że przu 28dniowych cyklach owulacja zawsze jest w 14 dc, gdyż faza poowulacyjna (lutealna) może trwać 10 - 16 dni (lub nawet krócej lub dłużej). Do tego bierze się pod uwagę max. przeżywalność plemników (6 dni) i komórki jajowej (48h). Także żeby istniało jakieś poważniejsze ryzyko ciąży, to Twoja faza lutealna musiałaby trwać przynajmniej 16 dni, a i same pleminiki musiałyby się wykazywać dużą żywotnością.

jak widać niczego nie mozna byc pewnym niby powinno byc tak a tu zdarzy sie raz na milion i wyjdzie inaczej także moje zdanie jest takie: nie planujesz dziecka to sie ZAWSZE zabezpieczaj

Gość jhklj
Okoani - miesiączka występuje ZAWSZE 14 dni po owulacji...

Gość zullaaaa
a ja jestem tego żywym przykładem :) tez miałam taka sytuacje :) cykl 28 dniowy kochalam sie 8 dnia cyklu i bardzo mnie bolał wtedy brzuch nastepnego dnia pojawił sie rano śluz... i niby to nie mozliwe a dzidziuś w drodze i jestem najszczęśliwsza kobieta na świecie :)

Gość zullaaaa
ja sie z tym nie zgadzam gdyby u mnie wystapiła 14 dc to bym nie zaszła w ciąże :p niby plemniki mogą przezyc nawet tydzien ale to jest zadkosc :P:P

Gość zullaaaa
no to gratulacje a którego dnia cyklu sie starałaś ?? bo ja sie kochałam tylko 8 dc :):) i sie udało :):)

wzajemnie:) a powiem ci ze u mnie to byla smieszna historia jak troche wyzej napisalam ostatnia miesiaczke mialam 30 lipca a postanowilam z narzeczonym ze spróbujemy 15 sierpnia czyli w polowie i sie udalo tyle ze juz przed 30 lipca co mnie badanie USG zdziwilo bo przeciez jak to mozliwe ze mialam normalny okres obfity wiec wychodzi ze tuz przed ta miesiaczka zaszlam ale jak?? przy 30dniowych cyklach:P

Gość zullaaaa
a u mnie jak to mozliwe ? 8 dc przy cyklach 28 jak sprawdzałam to sa dni nieplodne a tu niespodzianka... jak widac kazda kobieta jest inna :P:P:P a słyszałam ze to nie mozliwe :)

nooo przejrzalam tyle opini i nie jedna sie wymadrzala ze to nie mozliwe, i co do okresu to to znaczy ze sie poronilo i nigdy nie wyglada tak samo jak normalny, ze jest mniej obfity itp ale bzdury AKURAT! Ty i ja tez tak myslalysmy dopoki nie zaszlysmy w ciaze hi:P a w ktorym tygodniu ciązy jestes?:)

Gość zullaaaa
ja juz po 2 tyg miałam objawy :):) najpierw ból brzucha, bolace sutki, powiekszone piersi. rano nudnosci... a teraz juz mnie piersi tak nie bola ale czasem zdaza mi sie wymiotowac i nie raz zemdlałam ale tak to jest ok :) a u Ciebie jak tam ?? kiedy miałaś pierwsze objawy ?

to na prawde szybko:) no u mnie pierwszy objaw czyli miesiac po tej "fałszywej" miesiączce to było odrzucenie od fajek i nudności które sie nasilały niestety bez wymiotów co pewnie by mi ulżylo... ale juz mi przeszlo. No ból podbrzusza od czasu do czasu trwa do teraz, piersi do teraz mnie lekko pobolewają po bokach co plusem jest to ze urosły o rozmiar :D a sutki to swędzą i sa wrazliwe:/ A zastanawiałam sie co do badania USG ... czy ono jest bardzo dokładne?

Gość zullaaaa
w pierwszych tyg usg nie jest tak bardzo dokładne jak poźniej.. jadłam kolacje pozdrawiam

ale w 12 tygodniu jak mi robił to chyba było dokładne? tak pytam bo zastanawiało mnie to ile dni moze sie pomylić takie USG :) teraz znowu mam wizyte 5.11 i bardzo mnie ciekawi czy znowu zobacze swoje dzidzi ah