Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam takie pytanko

Rodzaj slzu a dni plodne..

Polecane posty

Gość Mam takie pytanko

zaobserwowałam u siebie od paru dni zwiększoną ilosc sluzu, czuje sie po prostu "mokro", sluz jest taki lepiący się moze lekko ciągnący i jest raczej przezroczysty (biały na pewno nie jest) czy to moze byc sluz swiadczacy o owulacji/dniach plodnych?? do tego pobolewają mnie jajniki, czasem zakuja..

To klasyczne objawy występujące w dniach najwyższej płodności, towarzyszą owulacji (ale mogą wystapić nawet na 5-6 dni przed nią)

Gość Mam takie pytanko
dzięki dziewczyny.. ja własnie zastanawialam sie nad tym bo jestem 4msc po porodzie i mam nieregularne cykle.. 1wszą miesiączke dostalam 5 września, drugą po 36dniach 11października (przed ciaza mialam cykle 27/28dniowe) no i teraz nie wiem kiedy dostanę.. dzis jest 20dc... te objawy mam od ok 4-5dni.. balam sie ze moge byc w ciazy, do tego te kłucia jajnikow.. ale wlasnie pomyslalam ze to moze byc objaw po prostu dni plodnych!!!

Po porodzie, szczególnie gdy dużo karmisz piersią, taki śluz może trwać tygodniami a nawet miesiącami, zanim dojdzie do owulacji. Róznie z tym bywa. U mnie trwał ok 2,5 miesiąca, u znajomej 7 miesięcy, z przerwami 1-2 dniowymi na suchośc czy lepkośc i od nowa.

Gość Mam takie pytanko
Niestety nie karmie piersią. Tego śluzu własnie mam na ogól dużo,bo ciągle czuję sie tam "mokro", chociaż przerwy tez jakies mam.. zaraz po okresie nie bylo tego sluzu, teraz występuje od ok tak jak pisałam 5dni... dzieki za rade

No, jeśli nie karmisz, to istnieje duża szansa, że to podejście będzie owulacyjne ;)

Gość Mam takie pytanko
dzięki ngLka :)