Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropka oo1

moja 7 miesięczna córka spadła z łóżka

Polecane posty

Gość kropka oo1

moja córka spadła godz temu z łożka, była ppora karmienia,chyba sie tylko wtstraszyła bo zapłakała i za chwilkę było ok. zjadła mleko i zasneła.co robić budzić ja???śpi spokojnie

Gość babcia krysia
:o

Gość kropka001
jestem strasznie zdenerwowana nie wiem co robić.spi spokojnie i równo oddycha. budzić ją czy obserwować????

Gość do autorki....
Poprostu obserwuj dziecko i nie dopuszczaj do takich sytuacji. Bywa że nic dziecku nie jest, ale bywa też różnie. Na co upadła (?) podłoga, parkiet czy może na dywan? Moja droga teraz dopiero przed tobą czas czujnego pilnowania dziecka i nie chce cię martwić, bo w końcu niemal każda kobieta przez to przechodzi, ale czujność musisz mieć wyostrzoną na długo.

Gość uuyytrrr
z jakiej wysokosci spadla, jak spadla - na glowke? z czego jest podloga ( jest dywan np) obserwuj gdyby cos sie dzialo -pojawia sie wymioty lub goraczka, charakterystycznym objawem dla uszkodzen neurologicznych jest nierownomierny ksztalt zrenic

Gość htrree
pocieszam ciebie ze syn jedne kolezanki spadl ze chodow (drewnianych) przeturlal glowa stopien po sopni - nic mu nie bylo

Gość kropka001
spadła na panele z wysokości ok25 cm

Gość kropka001
spadła na brzuszek nie wiem czy sie stukneła w główke bo byłam w kuchni zrobić mleko a moż przysną.. mam ją obudzić???

Gość uuyytrrr
na razie zostaw ja niech spi spokojnie obserwu jak sie zachowuje przez 24 nastepne godziny kazde nietypowe zachowanie powinno sklonic ciebie na konsultacje - gwaltowny spadek apetytu, spowolnienie ruchow podczas zabawy czy nagle pobudzenie psychoruchowe przyladaj sie zrenicom ( czy jedna nie jest wieksza od drugiej)

Gość do autorki....
Dobre chociaz tyle, bo panele amortyzują upadek, no i wysokość nie groźna. Myslę, że możesz spać spokojnie. Jednak nie daj uśpić swojej czujności i miej zwasze oczy szeroko otwarte.

Gość uuyytrrr
oj, nie budz jej nie jest to wielka wysokosc, podloga nie jest z kafelkow czy betonu a dzieci rzeczywiscice spadaja na ogol z lozka na plecy lub brzuszek :) Nie budz jej bo gdyby cos zlego sie dzialo coreczka sie obudzi (gorazka lub wymioty lub majaczenie)

Gość kropka001
myślałam że mi sie to nigdy nie przytrafi pilnuje jej jak oka w głowie!!! cały czas do niej zaglądam i lekko dotykam reaguje na to więc chyba jest ok

Gość kropka001
jeszcze ją pobserwuje, mineło 1,5 godz od lądowania..i tak nie zasne bo cała w nerwach jestem..

Gość uuyytrrr
kropko, zdarza sie moj synek tez spadl jak byl maly tez z niewielkiej wysokosci i nic mu nie jest (kilka lat po ) trzeba tylko znalezc rozwiazania zeby taie sytuacje wiecej sie nie przytrafialy

Gość uuyytrrr
na pocieszenie ci opowiem historie kiedys spanikowana ide o lekarza, z dzieckiem a on " prosze pani, pani ma takie podejscie panikarskie a w Afryce dzieciaki zakutane przywiazane do matek i nikt im glowek nie pilnuje co aby sie nie poobijala " :D

Gość kropka001
dzieki już sie troszke uspokoiłam..nie wiedziałam czy ją położyć do łożeczka po jedzeniu czy nie, ale dla niej to jest środek nocy dlatego śpi spokojnie prawda???

Gość kropka001
heh no tak może troche panikuje ale to moje pierwsze dziecko i nie mam obycia z maleństwmi dlatego tak sie boje

Gość uuyytrrr
pewnie ze tak :) studiowalam neurologie zobaczysz jutro czy coreczka nie jest senna ( w fazach jej zwyczajowej aktywnosci) czy nie jest blada czy nie ma podkrazonych oczu i zwroc uwage na zrenice ale sadzac z historii to upadek dosc banalny - nic jej nie bedzie

Gość kropka001
dzieki za otuche :) jestem taka panikara że zmierzyłam odległość do podłogo 30cm...

Gość do autorki....
Do ....uuyytrrr Nie strasz dziewczyny, aż tak, bo sądzę, że nie ma takiego powodu. Ona jest teraz przerazona i połknie każdą historię. Nie ma to sensu, bo mnie się dziwnie robi, a co dopiero jej. Wiem, że masz wiedzę, ale ty do niej przywykłaś, a u innych wywołuje ona strach. Widziałam i słyszałam dużo gorsze przypadki i nic sie dzieciom nie stało. Wiem że chcesz dobrze, ale przemyśl to.

Gość kropka001
nie wiem czy położyć sie spać czy nie...cały czas zaglądam do córeczki do łożeczka,spi spokojnie reaguje na dotyk

Gość Ja w dzieciństwie regularnie
spadałam z łóżka i żyję (jestem prawie normalna)

Gość Ja w dzieciństwie regularnie
Ale czasem śni mi się, że spadam z czegoś bardzo wysokiego, nie wiem, czy to ma jakiś związek.

Gość Innesia 26
No i jak tam?