Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona-a

czy jak mam separacje moge miec kogos ?

Polecane posty

Gość ona-a

czy jak mam separacje prawna ale jeszcze nie rozwod czy moge budowac nowy zwiazek ? czy ktos slyszal zeby to potem swiadczylo na niekorzysc podczas rozwodu ?

Gość w szafie możesz go schować

Gość ona-a
moze ktos zna podobna sprawe ?

Gość studentprawavrok
wrecz przeciwnie, to swiadczy na korzysc rozwodu. Oddzielne zycie z nowymi partnerami to dowod nieodwracalnego rokladu zycia malzenskiego i przeslanka rozwodowa.

Gość studentprawavrok
a tu podstawa prawna: Art. 56. § 1. Jeżeli między małżonkami nastąpił zupełny i trwały rozkład pożycia, każdy z małżonków może żądać, ażeby sąd rozwiązał małżeństwo przez rozwód. § 2. Jednakże mimo zupełnego i trwałego rozkładu pożycia rozwód nie jest dopuszczalny, jeżeli wskutek niego miałoby ucierpieć dobro wspólnych małoletnich dzieci małżonków albo jeżeli z innych względów orzeczenie rozwodu byłoby sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. szczegolnie par. 2, jezeli sa dzieci to znalezienie partnera bedzie w zgodzie z dobrem dziecka. Znowu bedzie mialo dwoch rodzicow do wychowywania.

Gość ona-a
dziecko jest ale opieka nad nim jest powierzona mi bo ojciec jest alkoholikiem, dziekuje za odpowiedz :)