Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka Sonia

My Polacy i ta nasza obłuda!!!

Polecane posty

Gość malutka Sonia

smutno mi...znowu pójdę na cmentarz do babci , tłum ludzi z czego większość idzie tam tylko dlatego że wypada, co sąsiedzi powiedzą? lub pokazać innymj nowy płaszcz lub nowy samochód ( i żeby nie było że tak jest w małych miastach, mieszkam w stolicy..) ...żal mi tych 'graczy' którzy w ciągu roku zapominają gdzie grób cioci, dziadka, kolegi...a przy 1 listopada, idą dumnie już z rana z wielkim zniczem :) i to musi być największy znicz na grobie! niestety taka była rodzina mojego byłego męża...porażka...'kup Kasiu największy znicz jaki tam będzie, bo żeby mi nikt nie zarzucił, że oszczędzam na zmarłym' !! jezu..i najgorsze że to byli majętni i wykształceni ludzie...dlaczego w nas tyle obłudy?? w ciągu roku na cmentarzach starsze babcie z których się młodzi śmieją a dziś wszyscy nagle sobie przypominają gdzie kto jest pochowany...szkoda...mam wrażenie że Polacy to już nigdy inni nie będą...

Gość obłudna to możesz być ty
albo twoja rodzina..natomiast Polaków jest 40 milionów + 15 milinów za granicami i każdy z nas jest inny. Pieprzona rasistko.

Gość w 100 racja
masz racje !!

Gość tazn racje ma zalozycielka
zalozycielka topiku ma racje wiec nie obrzucajcie jej blotem. I nie nazywaj jej rasistka- sama pewnie jestes jedna z tych o ktorych pieknie napisala prawde i sama prawde.

Gość malutka Sonia
no i właśnie o taką postawę mi chodzi...a jak już to powiedzieć głośno Ci najbardziej winni krzyczą najgłośniej (podejrzewam..) choć w tym przypadku powinnam powiedzieć: kto ma coś na sumieniu , obelgami rzuca ...w ten sposób nie dodasz sobie wiarygodności kolego / koleżanko, pozdrawiam więc tych którzy idą na groby z czystym sercem

Gość Polkaaaaa
Wiecznie Polacy, Polacy! Popieram wpis z 07:44 :)

Gość obłudna to możesz być ty
Sama obrzucasz błotem i to nie konkretne osoby a wszystkich Polaków, zacznij tak pisać o Żydach nazwa cię atysemistką a poza tym jestes jakąś dziwaczką ...chcesz się czepiać czep się tramwaju.

Gość kolejne forum o 1listopada
zawsze to samo ci co ida po to co napisala autorka wielce oburzeni- bo sa jednymi z takich

Gość PPkkkk
Zgadzam sie z autorka. Jak tak to przez cały rok cmentarz świeci pustkami, nadchodzi 1 listopad i ledwo można tam wejść. Ja jestem z mniejszej miejscowosci i coś mną trzaska jak ide z rodzinka na cmentarz a tam wejść nie moge bo słysze tylko "Helenka sto lat sie nie widziałyśmy , ślicznie wygladasz, a gdzie praujesz itp , itd." I tak na kazdym kroku ;/;/

Gość LadyPretensja
A ja sie zgadzam z autorka!Obok mojego taty jest grob,ktorego nikt w ciagu roku nie odwiedza.To moja mama od czasu do czasu tam posprzata,zapali znicz....A 1 listopada stoi tam dumnie z 15 osob.Gdzie oni sa przez caly rok????:O

Gość mareczek z południa
własnie, własnie, nie wyobrazacie sobie nawet jak to wyglada w malych miasteczkach, wszyscy mili dla calej rodzinki na cmentarzu, wywiad kto co gdzie z kim i za ile teraz pracuje? u mnie jakos w sumie nie rozmawia sie o zmarlych, nie wspomina ich tylko gada jak to zle w kraju i kto gdzie za ile teraz pracuje, ba! nawet o polityce gadaja a potem w drodze do domu...obgaduje sie kto jak wygladal...koszmar, z roku na rok trace ochote na takie rodzinne wypady ...wole pojść sam i zapalic swieczke .. szlak mnie przynajmniej nie trafia!

Gość
dlatego juz dawno stwierdzilam, ze cce urna, i najlepiej taki cmentarz jak amerykanskie wojskowe- tabliczka w ziemi i tyle, moze jakis znicz, a nie narecza cale smierdzacego badziewia po 50 zeta/ bukiet. na kij mi trumna za 1000, pomnik za 5000 jak i tak nikt tego poza swietam zmarlych nie oidwiedza?

Gość PPkkkk
U mnie jest tak samo , idziemy oczywiście rodzinka popatrzy , a jak wracamy to wielkie obgadywanie np" bo ta to bed męza przyszła , a to to w tym płaszczu już rok temu była itp." ;;/;/;/

Gość pilnujcie sowjego nosa
i zajmijcie sie soba do cholery. moze ci ktorych nie ma cały rok, przyjezdzaja z daleka tylko na to swieto ? poza tym jaki sens ma przesiadywanie na cmentarzu, wyjaśnijcie mi prosze ????? pewnie jedyny argument : co ludzie powiedza. i kto tu jest hipokryta

Gość bazienka czy my sie nie znamy
z innego forum?mam wrazenie ze z forum ezo!

Gość
witaj poprzedkiczko :) być może :) zależy z którego, bo miewałam w sumie 2 nicki...

Gość pierwszy listopada to
najwiekszy pokaz mody w polsce - wstep darmowy :D

Gość blondyneczkaslodkaa
a ja rzygam takmi wypowiedziami w stylu "my polacy jesteśmy źli, a w USA wszyscy wspaniali". AUTORKO TOPIKU - WEZ SIE KURWA IDZ LECZ, to ze ty masz takie kurewskie geny to nie znaczy ze wszyscy w polsce mają takie SPEDALONE rodziny jak twoja. WY PIER DA LAJ SZMA TO

Gość PPkkkk
I jeszcze najlepsze jest to jak my przy grobie stoimy , modlimy się , a tu obok nas stoi z 8 osób z rodzny przy grobie i baba do baby opowiada jakie to ma problemy ze zdrowiem i , ze rozwolnienie miała;/;/ Tak było rok temu jak poszłam na cmentarz ,a jak sie na nie dziwnie popatrzyłam to zrobiły obrażone miny ;/;/

Gość eheheheheh macie racje
malutka soniu pierdol się

Gość pilnujcie sowjego nosa
ale faryzeizm, hehe --- "dziwnie się popatrzyłam " . chyba juz wole takie prostactwo gadajace o rozwolnieniu na cmentarzu niz takie swietojebliwe krówska

Gość
nie powiedzialam ze w usa sa wspaniali, tylko ze podoba mi sie idea cmentarzy wojskowych. bez blichtru, zbednych pomnikow, licytacji kto ma drozszy grob, bez stada babsztyli opowiadajacych o sraczce nad trumna...

Gość a ja myle ze
malutka sonia to facet :/

Gość malutka sonia
SRAM NA GRÓB MOJEGO TATY PEDOFILA

Dla mnie osobiście 1.11. jest dniem zadumy także nad własnym zyciem. Też wolałabym nie słyszeć w tym dniu na cmentarzu głośnych rozmów, krzyków, smiechu. Ale ludzie są tylko ludżmi i rozumiem tych, którzy być może spotykają się w tym miejscu raz na rok albo i rzadziej i zamienią ze sobą kilka słów. Dobrze, że istnieje taki jeden dzień w roku, który nasze myśli kieruje w kierunku tych, którzy odeszli. A że niektórym ludziom brak kultury i taktu ..... hmm .. z tym spotykamy się nie tylko na cmentarzach, tak jest wszędzie.:(

Gość
z tego to akurat niekoniecznie, chyba ze pod nickiem ziraya a ja zaswiece swieczuszka mojemu przyjacielowi, nie moge isc na cmentarz (lublin, miezkam w gdansku), wiec chociaz swieczuszke z intencja zapale... tak samo jak lubilam chodzic po cmentarzach i stawiac swieczuszki tym, o ktorych nikt nie pamieta...

Gość a to nie znam przepraszam cie
bardzo.ale twoje poglady mi sie podobaja.

Gość
zawsze sie mozemy poznac, obok mojego nicku jest mail... albo podaj nick z tego forum :)

Gość zawstydzona Polka
jejku...ktos chcial sie podzielic swoimi przemysleniami , napisal co chcial , założył topic i tyle a tu nagle - z w miare kulturalnej wymiany pogladow takie wyzwiska, łapanie sie za slowka! ludzie...to wy juz nie umiecie normalnie rozmawiac? trzeba komus z ku..... i szmata....wyskakiwac??? wstyd mi...kazdy ma prawo do wlasnego zdania, jesli my myslimy inaczej juz zaraz trzeba AZ TAKICH wyzwisk? jesli nie umiecie dobierac slow, wyrzyjcie sie gdzies na innych forach...myslalam ze kafeteria trzyma wyzszy poziom:(