Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanie kierowców

czy z miesięcznym noworodkiem można iśc na spacer przy 1 stopniu

Polecane posty

Gość zapytanie kierowców

Na dworze widać słońce, ale jest dośc chłodno bo 1 stopień pow zera. Czy zakładając mu dresik i kombinezon, rożek i kocyk nie będzie mu zimno? taki spacer będzie trwał do 1 h. twarz bedzie oczywiście posmarowana i budka postawiona.

Gość miesięczny noworodek
? Niemowlę już raczej

idz na spacer uwazaj na dziecko ale godzinka?moze niecała co?zreszta po drodze moze temperatura wzrosnac i moze bedziecie dłużej

Gość zapytanie kierowców
tuchodzi tylko o dojechanie wózkiem do pewnego miejsca i zajmie nam to mniej niż godzinkę. Tak na wyrost tylko zapytałam czy można wyjśc na1 h na dwór. Czy nie będzie zbyt goraco mu w spiochach , dresiku, rożek i na to kombinezon + kocyk.czy mozelepiej w tym wypadku jak jest rożek to nie brac kombinezonika polarkowego?

Gość albingata
Jeżeli to pierwszy spacer to wyjście od razu na godzinę jest ryzykowne, powinnaś stopniować wyjścia przedłużając je każdego dnia. Jeżeli wyjście jest kolejne to oczywiście możesz być z maluchem nawet dłużej. Zrezygnowałabym jednak z rożka a ubrałabym dziecko tak: body, ciepły pajacyk, kombinezon - jeżeli założysz kaptur to lekka czapka. Ja do wózka mam nosidełko/śpiworek, jeżeli nie masz to kocyk, niekoniecznie do przykrycia całego dziecka ale na pewno nóżek - najszybciej marzną. Powodzenia :)

Gość zapytanie kierowców
czy ja mogę załyć taki zestaw? spioszek i bluzeczka na guziczki na to spodenki ibluzeczka z kaptyurkiem jako dresik na to rożek i przykryć kocykiem? czy ewentualnie do tego wszystkiego dorzucić własniekombinezon?

Gość wychodziłam od 2 tygodnia
Był listopad i podobna temperatura. Zakładałam body, na to śpiochy, kombinezon i pod kocyk

Gość jedna warstwe bym sobie
darowala, w koncu dziecko ma miec o jedna warstwe wiecej niz dorosly.

Gość jedna warstwe bym sobie
moj urodzil sie w lutym, na spacer poszlismy chyba w 10 dniu, mial na sobie pajacyk, byl w spiworku do spania, czapeczka i rekawiczki, na to narzucony kocyk

Gość zapytanie kierowców
rzadna z was nie pisze o rożku./ ja ubranego maluszka w śpioszki idresik wkładałam do rożka i pod kocyk. teraz myslałam o dołożeniu kombinezonu i nie piszecie czy dac czy nie

Gość bez kombinezonu
kombinezon rozek i jeszcze kocyk to zdecydowanie za cieplo, przeciez tak male dziecko napewno bedziesz wiozla w gondoli, ktora tez jest oslonieta. jak chcesz rozek to kombinezon sobie juz daruj.

Gość zdecydowanie za ciepło go
ubierasz, jedna warstwa mneij!

Gość Jak masz go tak grubo
wyubierac to lepiej z nim nigdzie neiewychodz bo tylko sie zmeczy i zapoci pod tą warstwa ciuchów.

Gość Jak masz go tak grubo
* nie wychodź

Gość ubierz kombinezon
ale zrezygnuj z rozka

Gość zapytanie kierowców
jestem. okazalo sie zenie miał przykrytej buzi w tym rozku. moglam wziąć tez kiocyk