Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pendrajw

jeśli nie bały chleb to co?

Polecane posty

Gość pendrajw

dziewczyny tu piszą, żeby wyrzucić z diety bialy chleb, to co zamiast neigo mam jesc? na snadanie kanapki,, w pracy kanapki na kolacje kanapki, to co mam jesc sama wedline i ser zolty? czym go zastapic???

Gość jiljb.ivu
ales ty głupia niedorobiona baba.. istnieje takie cos jak chleb razowy!!!!

Gość pendrajw
ale on nie pasuje do wędliny bo jest kwaśny

Gość weź się puknij
pasuje i to bardzo. Sama taki jem, do wędlin, sera.

no np. chleb razowy; ale też coś zamiast kanapek; np. sałatkę jakąś w mały pojemniczek do pracy ze sobą; a w domu, faktycznie się sprawdzają takie przekąski typu - plasterek wędliny, czy sera, zrolowany z jakimiś warzywami... trudno się przestawić, bo tak jesteśmy przyzwyczajeni, ale - faktycznie - od samego odstawienia chleba się spoko chudnie; naprawdę warto pokombinować;)

Halooo a chleb pełnoziarnisty albo wasa? można też samemu upiec z mąki razowej. W sklepach można znaleźć taki pakowany chleb Królewski. On jest super- z pełnowartościowej mąki, bez niepotrzebnych dodatków, ciemniutki jak smoła. Możesz też jeść pumpernikiel. Chleb można zastąpić płatkami owsianymi górskimi czy innymi (ale w żadnym wypadku nie kukurydzianymi, z miodem, czekolada...strasznie niezdrowe są takie płatki). W domu płatki, w pracy/szkole kanapki, sałatki, owoce, warzywa.

Gość piekna ateistka
wszystko jest kwestia przezwyczajenia :) jest pieczywo ciemne, niekwasne. sa rozne smaki :) poprobuj - na pewno cos znajdziesz :) a na sniadanie mozesz np. zjesc owasianke, albo jogurt z otrebami. ja osobiscie lubie musli z sokiem owocowym (bez cukru). dobrze smakuje i jest pozywne. do pracy mozesz sobie zrobic kanapki jak tak bardzo je lubisz ;) a na kolacje mozesz sobie zjesc jakas salatke, bialy ser (twarog mozna jesc bez chleba), czy kawalek duszonego miesa. ja czesto wlasnie sobie gotuje kawalek kurczaka na kolacje i zjadam go bez chleba :) pomysl - cos wymyslisz :)