Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uga- buga

Najpiękniejsze kościoły..

Polecane posty

Gość uga- buga

w warszawie. Moim zdanie kościół wizytek na krakowskim

Gość zalezy na jaka ilosc
gosci - jesli kameralny slub to przepiekny jest kosciol siostr sakramentek na Nowym Rynku. Jesli wiekszy - sw. Antoniego Padewskiego na Senatorskiej. Jeszcze wiekszy - kosciol seminaryjny. oczywiscie moim zdaniem, wiadomo de gustibus...

Gość ale u sakramentek
jeszcze niedawno nie wolno było udzielać ślubów - bo to właściwie prywatna kaplica sióstr... abstrahując od faktu, że kościół jest architektoniczną perłą... kopia tego kościoła jest na Czerniakowskiej, śliczny kościółek, chyba dziś rezydują tam ojcowie karmelici Całkiem sympatyczny jest kościół paulinów na Starym Rynku (św. Dyucha) - ladny i na bieżąco odnawiany kościół, nie zadeptany przez turystów i Młode Pary, nie za duży i nie za mały... bbbbbb sympatyczny przeor (o ile nie został zmieniony ;) ). popularny wśród Młodych jest kościół pokamedulski, gdzue rezyduje ks. Wojtek (kiedyś z "Ziarna" w TV),, parki wala do niego tłumnie, bo ponoć msze prowadzi z humorem i osobiście; dobra opinię mają tez dominikanie z Freta odradzam św. Annę i kościół NMP na Przyrynku - taśmówkowe "ślubiarnie", w sezonie ślubnym Młode Pary depczą sobie nawzajem po piętach, a księża odprawiają msze niemal mechanicznie; jeden ślub się nie skończył, a kolejna para już tupie w przedsionku; kolejny minus Przyrynku - bbbb kiepski organista

Gość nie wiem na jakiej
zasadzie, ale pare lat temu moj maz byl na slubie kolegi wlasnie u Sakramentek. A w kosciele NMP bylam na slubie kuzynki, fakt,ze czekalismy na dworze az skonczy sie slub poprzedniej pary (z ziiimno bylo) ,ale potem bylo ladnie. Na organiste nie zwrocilam uwagi, chyba mieli wlasna oprawe muzyczna.

Gość Dominika19082808
A ja zamowilam msze slubna w Archikatedrze sw Jana na Świętojańskiej na Starym Mieście, zawsze marzyłąm o sślubie tam, ale mam obawy że jest zbyt duzy teraZ:(

Gość uga-buga
Wybrałam św. Annę przecudowny kościół , biorę ślub w lutym .