Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sie nie wstydze

pokonalam strach przed ginekologiem

Polecane posty

Gość juz sie nie wstydze

2 dni temu bylam pierwszy raz u ginekologa. Zwlekalam dlugo poniewaz bardzo sie krepowalam. Ale w koncu sie przemoglam. Poszlam prywatnie do kobiety. Gabinek super, pani dr bardzo mila, badanie zupelnie bezbolesne i co najwazniejsze ejstem zdrowa. Wniosek? - bylam bardzo glupia ze tak dlugo zwlekalam i sie balam czegos czego bac sie zupelnie nie powinnam. Bede od tej poryodwiedzala ginekologa co pol roku.

Gość migotka18
I co, golisz bobra ??

Gość czemu glupia bylas
ze zwlekalas? Przeciez zdrowa jestes. To jaki problem? Bo nie wiem...

Taki problem, że mogła nie być zdrowa, tylko mieć zaawansowanego raka szyjki macicy np. Czy może Ty nie widzisz problemu?

Gość juz sie nie wstydze
zwlekalam bo to byla moja pierwsza wizyt mam juz 21 lat! Ale strach byl paniczny....i nie golilam bobra;p nie jestem tam az bardzo owlosiona, ale nogi ogolilam ;p

Gość gratulacje autorko

Gość juz sie nie wstydze
Ewa 33 - wlansie o to chodzi...balam sie ze moge miec nadzerke lub cokolwiek innego bo przeciez nawet bardzo mlode dziewczyny sa chore, ale na szczescie wszystko oki, teraz czekam tylko na wyniki cytologii ale mam nadzieje ze skoro pani doktor stwierdzila, ze wsyztsko jest oki to wyniki tez beda oki

Gość juz sie nie wstydze
dzieki za gratulacje, moze niektorzy stiwerdza ze to nie powod do dumy ale ja jestem z siebie dumna poniewaz pokonalam naprawde ogromny lek przed wizyta u ginekologa. Sporo nerwow mnie to kosztowalo, ciesze sie ze sie przemoglam i wiem ze duzo dziewczyn sie boi pierwszej wizyty a ja teraz smialo moge powiedziec, ze nie warto sie bac

21 lat? sama mam niecałe 21 i u ginekologa byłam już i to sporo razy ot tak na zwykłej kontroli, zwykle sie idzie pierwszy raz w wieku 14-15 lat.

Gość campari34
a skąd ty wiesz że jesteś zdrowa?bo ci to powiedział pani ginekolog?a cytologię ci pobrała?na wyniki się z deko czeka więc nie bądz taka pewna

Gość ale wstyd
ja mam 19 i z pierwszą wizytą ciągle zwlekam :o a już na pewno coś ze mną nie halo, bo są dni kiedy nieźle mnie wszystko napierdala, u wejścia do pochwy, przy odbycie, nawet nie wiem jak to określić :o

Gość juz sie nie wstydze
Ewa -dzieki Iga - wlasnie dlatego tutaj o tym pisze bo duzo dziewczyn sie boi tak jak ja, a ja juz mowie ze nie warto! Chociaz przytocze historie mojej kolezanki - byla u faceta ginekologa pierwszy raz i mowila ze badanie ja strasznie bolalo, ze pozniej ledwo chodzila, brzuch ja bolal, a moja pani ginekolog byla tak delikatna ze badania prawie nie zauwazylam;p od tej pory bede regularnie ja odwiedzala

Gość juz sie nie wstydze
campari - przeciez napisalam, ze czekam na wyniki cytologii ale ze skoro pani dr stwierdzila przy badaniu ze wsyztsko oki to mam nadzieje, ze wyniki cytologii tez beda oki ale wstyd - wiec nie czekaj tak jak ja tylko musisz sie przemoc bo lepiej zapobiegac niz leczyc. Nie popelniaj mojego bledu:)

Gość campari34
no no nie doczytałam widocznie sorry bo ja tez niby zdrowa zero nadżerki itd. a tu wyniki cyt.że nie dobrze wyszły jutro się zgłaszam do gin.co jest grane

Gość juz sie nie wstydze
campari34, a nie mialas zadnego zapalenia ani nic? Ja tez sie boje ze wyniki cytologgi wyjda nie takie jak trzeba ale mam nadzieje, ze skoro przy badaniu wyszlo ze oki to wyniki cytologii tez beda oki. a jakie wyniki wyszly Tobie? Stan przedrakowy?

Gość campari34
no właśnie nic a nic pani gin zadowolona że tak ładnie w srodku jest żadnej nadżerki żadnego zapalenia ,upławów nic i tu takie coś całą niedzielę przepłakałam jak odebrałam wyniki.a piguła nic nie chciała więcej powiedzieć tylko że mam się zgłosić do lekarza

Gość juz sie nie wstydze
campari34 - wredna pigula, moje wyniki przyjda do domu ale mam nadzieje, ze bedzie oki...w sumie od czego te wyniki zaleza?

Gość campari34
bez urazy ale wyniki nie przychodzą raczej do domu!musisz dzwonić i pytać jaki jest wynik albo iść z buta sama się dowiedzieć.chyba że jast bardzo zły to dzwonią ci powiedzieć że masz się zgłosić do poradni cytologicznej.

Gość juz sie nie wstydze
moja pani ginekolog przysyla wyniki swoim klientkom do domu :) Wiem bo sprawdzona jest a poza tym sama mi o tym mowila:)

ja mam 20 :o to jeszcze rok poczekam zanim pójdę :D nie wierzę że tam może być fajnie :(

ja mam 20 lat i dalej boję się iść do ginekologa, choć wiem, że niektórzy udają się do niego już nawet w wieku 16 lat. Nie wiem do lekarza jakiej płci iść i boję się panicznie wszystkiego i trochę się wstydzę :(

Gość juz sie nie wstydze
ktos jeszcze mial taki problem ze wstydem jak ja?

Gość campari34
no nie znam się aż tak na różnych gin.ale z tego co wiem to raczej się dzwoni i pyta koniec końców nie ważne ważny jest wynik końcowy no nie?

Gość campari34
ja jeszcze ja a w mojej ichniejszej poradni dostaję sms że są moje wyniki i mogę je odebrać

Gość juz sie nie wstydze
kupetka nie czekaj tak jak ja zielono mi - naprawde nie ma sie czego bac. Ja sie balam panicznie naprawde panicznie. Do wizyty przekonywal ,mnie moj chlopak...i dobrze robil ze tak suszyl mi glowe. Ogolnie balam sie tez tego ze moze byc cos nie tak, nie wiedzialam jak taka wizyta wyglada, balam sie i wstydzilam, ale naprawde bylo oki. Wybralam sprawdzona i polecona przez kolezanki prywatnie przyjmujaca pania doktor. Ma troche ponad 30 lat jest naprawde bardzo mila, gabinet fajny, z osobnym pomieszczeniem do przebierania sie, pani dr byla bardzo delikatna badanie naprawde zupelnie nic nie bolalo! Nie wiem dlaczego tak dlugo wzlekalam. A przed badaniem caly dzien nic nie jadlam i ledwo z nerwow wytrzymalam. A do faceta raczej bym nie poszla zreszta nie zamierzam na razie zmieniac ginekologa skoro tam wizyta byla oki :)

ja bym poszła do lekarza najlepiej płci jakiś obojniak albo szimejl (shemale) i żeby też przyjmował na golasa to bym nie czuła się taka osaczona :( ale tak serio to myślę że można się obyć bez ginekologa całe życie przecież to całkiem nowa dziedzina medyczna

Gość juz sie nie wstydze
campari34 mam nadzieje, ze jednak nie masz takich zlych wynikow lub ze to pomylka i nasteone wyjda oki. Zycze powodzenia i zdrowia! Oby moje byly oki bo tyle sie teraz slyszy o chorobach kobiecych ktore dopadaja coraz mlodsze osoby. Ale ogolnie ejstem zadowolona ze nawet zadnego zapalenia nie mialam a tak sie balam ze mam nadzerke albo cos. Ale bede sie regularnie badala!

Ja mam 16, ostatnio byłam pierwszy raz. baba masakra, zraziłam się niesamowicie. Jeszcze raz do niej musze iść na zakichaną cytologię.Wyobraźcie sobie, że nie pozwoliła żeby moja matka wyszła podczas badania i siedziałam rozkraczona akurat w jej kierunku. W dodatku zaczęła mi prawić morały, żebym nie używała tamponów, bo mi potem żaden chłopak nie uwierzy, że jestem dziewicą.