Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz sie nie wstydze

pokonalam strach przed ginekologiem

Polecane posty

Gość hmhmhmhmhmh
ja w życiu nie pójdę do ginekologa-faceta, o nie! ale przecież w sumie babki to nie ma się co wstydzić, jeśli kiedyś będę musiała iść do gina to tylko do kobiety

Gość juz sie nie wstydze
kupetka - lepiej nie zwlekac, moja kolezanka ma 20 lat i sie okazalo ze ma bardzo duza nadzerke, w sumie to zabieg na nia powinna miec ale ejszcze dzieci nie rodzila i bierze teraz jakies globulki czy cos. A wiadomo ze nieleczone zapalenie czy nadzerka prowadza do gorszych chorob. Mowie Ci ze tez sie bardzo balam ale naprawde nie ma czego. Jak czegos nie wiesz to pytaj -chetnie pomoge :)

Gość campari34
ja co roku robię cyt.była oki.teraz coś nie tak?nie wydaje mi się żeby to była pomyłka musieli coś znaleść .jutro się dowiem. A DO ZROBIENIA TEJ CYT. zainspirował nie program EWY DRZYZGI nic a nic nie żałuję

Gość juz sie nie wstydze
invicta - a nie mozesz isc do innego ginekologa? Ja bylam prywatnie bo wiaodmo, ze prywatni lekarza sa milsi bo chca zeby pacjent ich znowu odwiedzil;p wydalam 70 zl ile u was kosztuje wizyta u gin?

Gość nie smiejcieee sie ale
mam pytanie, czy oni muszą zawsze tam wkładać palce? może to głupie, ale jestem dziewicą i kiedyś gdy próbowałam włożyć tampona to nie dałam rady, nawet palca nie mogę tam wsadzić, bo mnie po prostu boli, wydaje mi się że jestem tam jakaś masakrycznie 'wąska'' :/

Gość trtrtrrtrtrt
"a skąd ty wiesz że jesteś zdrowa?bo ci to powiedział pani ginekolog?a cytologię ci pobrała?na wyniki się z deko czeka więc nie bądz taka pewna" Lepiej założyć, że ma się raka 🖐️

u mnie w mieście jest mało miłych ginekologów. Jest jeden fajny pan, ale on jest teraz na urlopie i pupa. Zresztą u niej zaczęłam leczyć stan zapalny, więc nie będę teraz zmieniac. Ostatni raz do niej pójdę i niech się goni, wredne babsko. ja 60 zł zapłaciłam.

Gość juz sie nie wstydze
campari34 - ostatnio w tv jest glosno wlasnie o badaniach cytologicznych, ja ogladalam "miasto kobiet" i tam byl wlasnie temat o takich badaniach. Ogolnie bylo mi wstyd ze w tym wieku nie byulam jeszcze u gin. ale pani dr nie powiedzialam ze to moja pierwsza wizyta bo glupio mi bylo ;p Namowil mnie na wizyte moj chlopak bo mowil ze to wazne, ze chce zebym byla zdrowa bo mu na mnie bardzo zalezy itp i dobrze ze mi tak glowe suszyl :) Wszystko to jego zasluga:)

Gość campari34
a dlaczego od razu zakładać że ma się raka?to żenuła są różne inne choróbska np.chlamydia itd....

Gość campari34
powiem ci że masz fajnego faceta skoro ci zasugerował wizytę u gin.tylko pozazdrościć.i nie martw się na pewno będzie oki

Gość juz sie nie wstydze
nie smiejcie sie ale - sluchaj a moze Ty po prostu masz nie tak bodowe w srodku jak trzeba? Wlasnie powinnas isc jak najszybciej do ginekologa zeby to leczyc skoro nawet tamponu nie mozesz wlozyc, radze Ci isc jak najszybciej bo pozniej mozesz miec problemy ze wspolzyciem.

Gość juz sie nie wstydze
campari 34 - dzieki wiem ze mam fajnego faceta, denerwuje mnie czasem ale drugiego takiego ze swieca szukac :) Invicta - co to za ginekolog ta baba skoro mowi, ze tampon ci blone dziewicza przerwie? Ma ponad 100 lat czy co? Ale ogo,nie lepiej uzywac podpasek bo sie uczylam, ze tampony dzialaja jak korek i nie wylatuje wsyztsko co musi bo czasem sa jakies male skrzepy czy cos i jak jest tampn to jak maja wyjsc? Zreszta ja ich nigdy nie uzywalam, ale zeby nie byc dziewica to nie wiem jaki wielki tamppon musialabys miec i co musialabys z nim robic ;p

tzn jej chyba chodziło o to, że będę 'rozklepana' przez te tampony. :D Tylko, że ja nigdy nie byłam bóg wie jaka wąska, żeby mieć problemy z włożeniem palca, a wiem, że są takie dziewczyny. Chyba kobitka wychodzi z założenia, że dziewice są strasznie ciasne w środku, yh.

Gość campari34
a ja ci powiem że ona ma rację Invicta też to nie jednokrotnie słyszałam mało tego można dostać nadżerki z wsadzania tamponu

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
O masakra, Invicta, rozkraczona w kierunku matki?! Ja bym uciekła z tego gabinetu gdyby mi nie zapewnili intymności :o

Gość juz sie nie wstydze
campari34 byc moze masz racje bo przeciez moze dojsc do jakiegos urazu mechanicznego i rpzez to moze powstac nadzerka a poza tym czesciej sie ma zapalenia wlasnie przez tampony

Wiem, że tampony mnie trochę rozciągnęły, ale mam to gdzieś. Stosuję je dla własnej wygody i nie zamierzam z nich zrezygnować, tylko dlatego, że mój chłopak może nie uwierzyć, że jestem dziewicą. No proszę Cię. Nadżerka? Wiem. Równie dobrze może mnie przejechać samochód jak wyjdę z domu. Ryzyko jest zawsze. nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee miałam ochotę wyjść. Ale pisałam wcześniej, miałam stan zapalny, bałam się o swoje zdrowie. nie wiem czy znalazłabym innego lekarza tak szybko. A mama wstała i się odwróciła, więc nie było źle.

Gość juz sie nie wstydze
Invicta ale z drugiej strony fajnie, ze mama z Toba poszla, ze mozecie o tym pogadac, bo ja z moja mama nie rozmawiam na takie tematy niestety;/ W kazdym razie jezeli bede miala corke to sama w wieku 16 lat zaproponuje jej ze zabiore ja d gina ;p

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
A mama nie mogła wyjść? :o

Gość juz sie nie wstydze
Invicta ale dobrze ze nie bylo jak w dniu swira ze pacjenci z poczekalni nawet W Adasia oczy wlepiali;p

Gość campari34
nei znam się za bardzo z tego co słyszałam takie wnioski wysuwam

No właśnie nie mogła wyjść. Jestem niepełnoletnia i miałam być z mamą. Chore babsko i tyle ;/ juz sie nie wstydze ja właśnie z mamą w ogóle nie rozmawiam :P musiałam z nią iść, taki przepis mają i tyle.

Gość juz sie nie wstydze
Invicta to dziwne przepisy maja, przeciez pelni nastolatek chodzi samych do gina

Gość zwlekanie do 21 roku zycia
to jeszcze nic, ja poszlam pierwszy raz jak mialam 26 lat bo wczesniej panicznie sie balam, ale w koncu jakos sie przemglam. Cale szczescie bylam i jestem zdrowa. Bylo to 1,5 roku temu i od tamtej pory bylam juz kilka razy i wyleczylam sie natychmiast ze strachu.

Gość juz sie nie wstydze
21 lat to jeszcze nic - a powiedzialas ze to Twoja pierwsza wizyta? bo ja nie bo mi glupio bylo;p ciesze sie, ze drowa jestes tez sie ucieszylam jak mi ppowiedziala, ze jest oki oby tylko cytologia wyszla git :)

Gość zwlekanie do 21 roku zycia
nie powiedzialam:P bo sie wstydzilam, dziewica nie bylam od dawna, powiedzialam tylko ze dawno nie bylam. tak naprawde kiedys zwlekalam bo sie balam lekarza a pozniej bo sie balam ze mi cos wykryje strasznego, ale glupia bylam.

Gość nie smiejcieee sie ale
to znaczy mogę włożyć, ale czuję straszny opór i momentami taki ból, ale przecież z tego względu ze jestem dziewica to chyba normalne jest, że jest się tam bardzo ciasnym 'ciasnym'?

Gość eeeeeeeeeeeeeehgjvgh
ja bylam pierwszy raz jak mialam 11 lat, moja mama stala i patrzyla :(