Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obywatelek

Prawo polske?

Polecane posty

Gość obywatelek

Czy jezeli jeden facet uprawia seks z kobietą (i ona uzna ze np. tego nie chciala) , drugi siedzi obok i nic nie robi to jest to gwałt zbiorowy?

Gość chyba Ci
szare koorki pogwałciły zwoje mozgowe :classic_cool:

Żeby był gwałt, to sprawca musi doprowadzić przemocą, groźbą bezprawną albo podstępem ofiarę do obcowania płciowego albo innej czynności seksualnej. Siedzący obok (o ile nic nie robi i nic nie mówi) nie jest współsprawcą, pomocnikiem ani podżegaczem więc nie odpowiada karnie. 🖐️

Gość cdfvgb
osoba, ktora obserwuje przestepstwo nic nie robiac odpowiada za wspłudział w przestepstwie.] - dokladnie 🖐️

Tak jak inni wspomnieli, druga osoba odpowiada za współudział, choć biernie - ale uczestniczy w nim i to faktu nie zmienia.

Gość Emmett Fitz-Hume
Głupoty piszecie. Gdybyście szli i wasz kumpel zajumałby staruszce torebkę, to wy byście byli współsprawcami? Śmiechu warte :D

Gość w polskim prawie wszystko
jest mozliwe

Odnośnie do gwałtu - zapoznajcie się z art. 197 kodeksu karnego a do form popełnienia przestępstwa z art. 18 kodeksu karnego. Przestępstwa zgwałcenia nie można w żadnej formie dokonac przez zaniechanie. 🖐️

Gość Balbinkkkkka
blokers a znasz coś takiego młotku jak pomocnictwo do gwałtu z 18ki

Gość niestety nie jest

Gość do autorki....
wspóludział

wazne, bo gadzasz po prawniczemu. wiec - albo jestes/ bedziesz prawnikiem, albo takie twoje hobby, bo nikt normalny tak nie mowi. Pytam, bo sama jestem pkt. 1.

No to witam! Co do kazusów - dość mam w zyciu realnym. Każdy znajomy / rodzina oczekuja darmowych porad prawnych. Jakby nie rozumieli, że nie da się wiedziec wszystkiego. Zreszta, tu na forum i tak sa najmadrzejsi wiec co ja bede swiecic wiedza. Albo jej brakiem.

pewnie oczekuja, ale nie da sie zrobic tego zdalnie - przez telefon, wiec o tyle hydraulik ma lepiej ;)

No tak... i gdy cieknie kran o 22, to do rana nic się nie stanie, zaś gdy termin upływa z tym dniem i o 22 ktoś się zorientuje to jeszcze wymaga żeby z pismem na pocztę dymać :D

wiesz, podymac z pismem na poczte kazalabym samemu, bez wzgledu na relacje, jakie beda nas łaczyc po polnocy. zwlasza jak z pismem nie zdąży ;)

a w krytycznych przypadkach nawet ze względu na te relacje ;)

a tutaj płacą ci ryczałt czy to poryw empatii dla biednych niewtajemniczonych ?

Nikt mi tu nic nie płaci i raczej nie jest to powiew empatii. ;) Siedziałem przez tydzień w domu z powodu skręcenia stawu skokowego, to popisałem troche mądrych tekstów, więcej cynicznych i prostackich i zebrałem foty 94 Pań z tego forum :D A Ty co tu robisz? :)

Gość nie jest bezinteresowny

Po kiego Ci foty lasek z forum?? Mało ich dookoła? Ja? mam romans z kafeterią niemal od początku jej istnienia. Pamiętam, że jeszcze w liceum ją odkryłam. I jak to w romansie, raz bliżej raz dalej. Ale generalnie dalej. Kafe na psy schodzi. Choć w nocy i święta bywa znośnie.

Mam irytujący nick (przez który często mnie tu atakują), prostackim "poka fote" uzyskuję zdjęcia. Poza tym, że je kolekcjonuję ;) odkrywam interesujące zjawisko w społeczności sieciowej :)