Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytanie kierowców

szcepienia noworodków i niemowlaków

Polecane posty

Gość zapytanie kierowców

hexa, na rotawirusy i pneumokoki. To wszystko prawie600 złkosztuje.Czy tez zdecydowałyscie sie na te szczepionki? Hex to jedna szczepionka zamiast kilku(btk).

Gość ja tylko
hexa

szczepiłam infranrixem 5w1 (nie hexa) i rota, pneumokoki odpuszczam do czasu aż dziecko pójdzie do przedszkola

Gość nie stać mnie na to i już
szczepię tylko te bezpłatne moje dziecko prawie nie płacze przy wkłuciu kiedyś nie było tyle szczepień i dzieci mniej chorowały z dodatkowych zaszczepiłam tylko na rotawirusa doustną szczepionką

Gość trudno cos doradzic jedne
matki szczepia a inne absolutnie nie i nie o cene tu chodzi.Jedni wola aby dziecko samo walczyło z wirusami -przeciez jakos musi funkcjonowac nasz organizm a na leki i szczepionki tez nie mozna wszystkiego zrzucac .Inne z kolei wolą szczepic bo nie wiadomo ...Ja mam 6-cio latka w domi i rota przechodził raz ...ale za to jak!!!!!!8 dni i leciało z niego na dwa końce.Miałam okazje szczepic ale nie zrobiłam tego .Na razie nie załuję niech sam zwalcza 🖐️

hej ja szczepilam tymi skojarzonymi koszt jednej ok 120 zl - 3 razy byly i teraz na 18 ms bedzie platna konsultowalam z pediatrą naszym doradzila ze poki dziecko bedzie wdomu to rotawirusy i pneumokoki odpuścić sobie a po 2 roku przed przedszkolem zrobic jedna dawke pneumokoków i tak zrobimy - koszt jedna dawka wystarczy ok 300 zl

Ja szczepiłam skojarzonymi.Szczepiłam też na pneumokoki ale dlatego że pediatrzy powiedzieli nam by w przypadku mojego synka szczepić.I nie żałuję jest zdrowy jak ryba.Jak miał 2,5 mc przeszedł rotawirus, zaraził się w szpitalu.Ma teraz prawie 9mc.