Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obrona życia poczętego

NIE DLA ABORCJI

Polecane posty

Gość A może by tak...
"Czy ochrona życia poczętego to nie to samo co NIE DLA ABORCJI" No dla mnie to jest to samo ;)

Gość do na kafe jest coraz
dokładnie a faceci będą mieli ustawą nakazaną fryzurę itd. PARANOJA

Gość A może by tak...
No to ja pod zakazem stosowania antykoncepcji się nie podpiszę! Przecież to bezsens.

Gość do A może by tak...
to napisz mi jak interpretujesz życie poczęte??????? dla was jest od momentu poczęcia czyli dokładnie od zakończenia stosunku płciowego!

Gość do A może by tak...
A może by tak... No to ja pod zakazem stosowania antykoncepcji się nie podpiszę! Przecież to bezsens uffffff uratowałam Cię :)

Gość widzisz oni szukaja podpisów
i wprowadzają kobiety w błąd, jak wdrożysz się w szczegóły to dowiesz się że chodzi o poczynanie życia to co dzieje się przed i bezpośrednio po :)

Gość ale wy jestescie tepi ludziska
to, że ktoś jest przeciwny aborcji to gów.no ma wspólnego z tym, że musi być przeciwny antykoncepcji! wiele znam ludzi przeciwnych aborcji, ale osoby przeciwnej antykoncepcji to raczej nie znam, to są dwie różne kwestie i mylcie tego

Gość widzisz tabletki anty
mogą sprzyjać chorobą raka serca zakrzepicy i o to chodzi. dlatego chcą je wycofać. ale ja pytam czy palenie picie stres jedzenie też niema na to wpływu? więc właśnie ;)

ps. i nie każda petycja o 'nie dla aborcji' i ogólnie o ochronie życia poczętego zakazuje antykoncepcji! nie wiem jak jest w tym przypadku, bo nie chciało mi się czytać, ale kilka razy podpisywalam takie petycje i slowa tam nie było o antykoncepcji

Gość do ale wy jestescie tepi ludzi
aborcja nie jest ok ale w tej kampani jescze raz powtarzam nie o to chodzi

Gość do ale wy jestescie tepi ludzi
po co walczyć o coś co jest zakazane??? zastanów się więc...

przecież napisałam jasno i wyraźnie, że NIE WIEM o czym jest akurat ta kampania, pisałam ogólnie

Gość Gdyby zakazano pigułek...
Poprosiłabym moją siostrę weterynarza, żeby zrobiła mi sterylizację :> Na świecie jest dosć brudnych, wrzeszczących , smierdzacych bachorów i wzrost populacji ludzkiej szkodzi całemu światu...

Gość kobiety nie dajcie sie
w to wrobic! Powoli robia z nas niewolnikow - naszymi wlasnymi rekoma. Podpisujemy sami dokumenty, ktore beda wykorzystane przeciwko nam!!!

Gość A może by tak ...
NIe no ja aż tak nie skracam wszystkiego:) To, ze facet - mówiąc łądnie- zostawi materiał genetyczny w kobiecie, nie znaczy że poczyna się życie. Przecież ludzie się nie stosunkują tylko w tym celu. Ponadto - ludzie mający już dzieci i którzy uważają, ze już więcej nie chcą, zabezpieczają się i mają prawo do tego. Jedynie kwestia doboru zabezpieczenia pozostaje do rozpatrzenia. Jeśli ktoś mnie wprowadza w bład czymś takim, tzn, hasłem obrona życia poczętego ,a ma na myśli antykoncepcję ... to jestem na nie! Decyzję o ew. szkodzeniu sobie podejmuję ja i ja ponoszę odpowiedzialność za swoej organy wewnętrzne, sama do saiebie bede miec pretensje jak cos sie zacznie dziac, bo brałam antyki. Wiec niech mi tu nie zakazują wyboru i nie zamydlają oczu.

Gość ufff przepraszam że tak się
poniosłam na początku wypowiedzi, jednak od jakiegoś czasu śledzę temat i dokładnie wiem o co im chodzi. Powołują się na fora typu wizazz.pl gdzie wprowadzają w błąd forumowiczki, potem wykorzystuja te dane na ramach TV gdzie jawno mówią o zakazie przepisywania tabletek do 72godz. po bo to jest ich zdaniem ochrona życia poczętego i o zakazie antykoncepcji hormonalnej. postaram się znaleźć w necie ostatnie wywiady z tą "sektą" i zamieścić tutaj dla waszej informacji.

Gość joanna sikorska
tak dla aborcji !!!!!!!!!!!! jestem człowiekiem odpowiedzialnym tylko za siebie!

Gość znalazłam coś
proszę bardzo to na poparcie tego o czym mówię!!!! dziewczyny tu macie to co oni rozumieją przez "obronę życia poczętego". bardzo was proszę wyraźcie swoją opinię tu na forum, po obejrzeniu tego materiału. niech oni zrozumieją że nie damy sobą manipulować a potem powoływać się na naszą nieświadomość. http://www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/czy-bezpiecznie-jest-sie-zabezpieczyc-21102009

Gość mamarobala
to nie kwestia wiary tylko własnego sumienia i sytuacji życiowej, nie jestem za ani przeciw.

Gość coś mi się wydaje że ten
temat założyła ta wstrętna brzydka baba, którą widać na filmie w ciemnych kręconych włosach. bllleee ona żadnej antykoncepcji nie potrzebuje, kto by ją chciał :D:D

Gość Joanna Najfeld - ProLife
"życie poczęte" liczymy od momentu zapłodnieia. paranoja jakaś!!

Gość wrobili lekarza który
chciał pomóc 15 letniej dziewczynce. gdyby nie on i sytuacja była by prawdziwa to bez jego pomocy mogła by targnąć sie nawet na swoje życie!!

na świecie żyje ok. 6,77 mld ludzi, a 467.000 oszołomów to zdecydowanie mniejszość 🖐️

często ogladasm takie filmiki...nie jestem sadystka nie robie tego by sie naglądać okropienstw robie to po to aby przypomniec sobie o moim człowieczeństwu...o tym ze ne moge sama dokonywac wyboru skazywac niewinna istote na smierc... potem patrze w wielkie roześmiane oczy mojego synka i mysle jak wiele dzieci nie dstało tej sznasy,nie zasmieja sie,nie zaklaszcza maleńkmi raczkami i nie zatupocza nózkami... Nie potepiam kobiet które chca usunac-to ich wybór ale gdybym mogła adoptowałabym to kazde juz skazane dziecko...ale nie moge i serce mi peka z zalu Kobieto -pisze do ciebie,do tej która chce usunac Pomysl jak wiele miłosc moze dac ci dziecko,jak piekne jest to ze taka istotka cie kocha za nic,przytyla sie do ciebie gdy jest mu zle lub gdzy chce byc z toba.... Ono cie nie zna a juz cie kocha,bo wie ze nalezycie do siebie A tak to tylko pustka...brak gwaru w domu,smiechu,zabawy...i tylk owspomnienie,czasami ból,czasem łzy lub niekonczące sie wyrzuty sumienia... Taka jest moja opinia i nigdy sie nie zmieni

Gość nie porównuj Polski
ze światem. ba jak antykoncepcje stanie się zakazana co chyba tylko w Polsce jest mozliwe to będziesz na 3 etaty dygał żeby mordy wykarmić. albo potopisz w stawie jak młode koty czy psy.

Gość jak czytam
większość postów to normalnie jestem w szoku!!!! Jakie wy jesteście nienormalne!!!! Nikt nie chce zakazać wam brania tego świństwa. Chcecie- bierzcie wasza sprawa... W tym programie chodziło tylko o przełamanie stereotypu że tabletki antykoncepcyjne są takie SUPER. Na własnym przykładzie mogę powiedzieć że są Zajebi....cie szkodliwe!!! Mam 2 dzieci. Tabletki brałam przez 1,5 roku!!! Wysiadła mi wątroba ( już nigdy nie będę mogla i całe szczęście brać tabletek antykoncepcyjnych, leków hormonalnych., globulek dopochwowych i wiele wiele innych. Jak by tego było mało po ich odstawieniu całkowicie rozregulował mi się cykl. Obecnie NAWET DO 70 dni. Prawie wszystkie cykle są bezowulacyjne!!!! Wcześnie @ przychodziła jak w zegarku. Zaraz wiele rozlegnie się głosów że one też odstawiły i nic takiego nie miało miejsca. Na to ja :miałyście szczęście. Znam wiele kobiet które tego szczęścia nie miały. Tabletki szkodzą!!!! Później będzie żal i lament jak zdecydujecie się założyć rodzinę!!!!

Gość niepokorna Zuzia
zgadzam się z tym że większość aborcji dokonują kobiety które wpadły po środkach antykoncepcyjnych:P