Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem

zielone kupki

Polecane posty

Gość juz nie wiem

Moj synek ma 4 mies i od urodzenia pil bebiko. Jakis niesiac temu zaczal robic zielonkawe i sluzowate kupki czasami z krwia. Lekarka kazala zmienic mleko na Bebilon comfort. Po nim dziecko zrobilo kupke taka gesta i ciemno zielona. Wiec przeszlam na Nan Ha i po nim tez zrobil ciemno zielona kupke. Teraz daje mu zwykly Nan i robi jasno zielone. Juz sama nie wiem jakie mleko mu dac zeby te kupki wreszczei mialy normalny kolor. Lekarka podejrzewala skaze bialkowa ale nie ma zadnych objawow zreszta jak by mial skaze to Bebilon comfort powinien mu pomoc a tak nie bylo.

Gość mója mały
jest na nutramigenie i tez robi zielone kupki- lekarka powiedziała że takie mleko i to normalne

Gość to może
byc też wina zbyt zimnego mleka. Podobno... :/

Gość do autorki....
Omg, zielone kupki u małego dziecka to sprawa poważna i do natychmiastowego leczenia, często szpitalnego. Co to za lekarze? To nie jest bezpieczne dla dziecka!! Znajdź lekarza z prawdziwego zdarzenia!

To że dziecko robi zielone kupki to nic takiego. może nałykał się za dużo powietrza z dworu. albo na ząbki może coś zaczyna sie już dziac. moja córka ma 9miesięcy i często robiła i robi takie kupki.. My dorośli też nie mamy kupy takiego samego koloru za każdym razem ... to zalerzy co dziecko zjadło czy same mleko czy już mu coś wprowadzasz. Dasz malemu marchwi to będzie robic pomarańczowe kupy albo samą marchwią

Gość moj synus
ma skonczone 4msc i jest na Bebilon Comfort tez czesto robi ciemnozielone kupki, ale lekarka mowila ze to nic zlego.. nie wiem wiec dlaczego ciagle zmieniasz mleko, totez nie za dobrze

Gość do autorki....
Dorośli maja zmieniony kolor tylko po zjedzeniu jagód i buraków. Nic mi nie wiadomo, żeby od mleka były zielone kupki u dziecka. Swoją drogą, to co to za mleko? Czym karmione są dzieci, że im pokarm szkodzi?

zielone kupki powstaja w wyniku wydalenia żelaza lub nienajadania sie jesli jednak dziecko przybiera i nie widac niepokojacych oznak głodu oznacza to wydalanie zelaza...kupka ze sluzem i krwia to juz inna i powazna sprawa i powinnas chyba isc do innego lekarza

Gość juz nie wiem
no wlasnie jescze nie wprowadzalam nowych rzeczy do posilkow. Jedynie 3 lyz . kleiku na wieczor do mleka. A mleko zmieniam bo lekarka tak kazala wybrobowac ktore mu pomoze na te kupki. Mleko nie daje zimne. Takie letnie. Zelaza mu nie podaje.

Gość mama malego Danielka
Przeciez zielone kupki po mleku modyfikowanym to normalka, a wy jak zwykle doszukujecie sie choroby :o Wyluzujcie dziewczyny i wierzcie pediatrze. Skoro mowi, ze wszystko ok, to wszystko ok. Moj synek ma 3 miesiace, tez jest na modyfikowanym i tez robi zielone kupki z domieszka jasno-zoltej :) Zauwazylam, ze ta jasna wychodzi zawsze na koncu, wiec jest swieza - ze tak ja okresle (sorki za taki obrazowy opis :p) i jest jej zawsze duzo mnie w porownaniu do zielonej. Moj synek jest zdrowy, ladnie sie rozwija i wszystko gra.

"...kupka ze sluzem i krwia to juz inna i powazna sprawa i powinnas chyba isc do innego lekarza" A z tym sie zgodze, bo to nie jest normalne. Zmien lekarza albo przynajmniej poradz sie innego dla porownania.

Gość do autorki....
Co za głupota! Objaw zielonych kupek nie jest objawem pożądanym i świadczy o stanie chorobowym dziecka. W takim razie, jak rozpoznać, kiedy objawy są poważne, a kiedy nie, sloro kupki zawsze są zielone. Jest to bardzo mylące, co do interpretacji objawów chorobowych.

do do autorki... - widze, ze ty pozjadalas wszystkie rozumy i wiesz lepiej niz 2 roznych pediatrow i 2 rozne polozne...:o

Gość do autorki....
A ty rozumem nie błyszczysz....mama malego Danielka: "Przeciez zielone kupki po mleku modyfikowanym to normalka, a wy jak zwykle doszukujecie sie choroby " A u autorki w 1 poście: Jakis niesiac temu zaczal robic zielonkawe i sluzowate kupki czasami z krwia. Lekarka kazala zmienic mleko na Bebilon comfort. Bez sensu!! I czytaj w skupieniu, bo połowę chyba z tego rozumiesz!

d do autorki...- raczej chodzi o sluz i kew, ktore NIE sa normalne, ale o tym juz napisalam. I nie, ja nie pozjadalam wszystkich rozumow, ale wszelkie moje watpliwosci konsultuje z lekarzami, a nie pytam o nie na forum.