Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

bolesne zabkowanie u dziecka.... podaje nurofen smaruje mascia dziasłaa na poczatku nie jadł nic teraz chociaz mleko ale tez bardzo malo caly czas placze jak zasnie co 15 minut budzi sie z wrzaskiem :( juz nie mam sily go nosic co robic ? jak dlugo to jeszcze bedzie trwac ?

byla mpowiedział ze nurofen poiwnien pomoc a jak nie to t o przeczekac bo kazde dziecko to przechodzi .... A jak ktos jest dorosly i go boli zab to tez umiera a co dopiero taki maluszek ... wiem ze trzeba przezekac ale ja ie mam sil juz go nosic :(

Gość to go nie noś

ale smieszne .... ma sie zaryczec w lozeczku ?? ciebie pewnie rodzice tak zostawiali .... dlatego teraz masz takie glupie teksty!

mój synek tez nie chciał jesc ale dziaselka smarowałam i nadal smaruje żelem DENTINOX a na gorączke czopki paracetamol czasem marudzi ale dajemy z mężem radę

Biedactwo małe :( A smarowałaś dziąsełka żelem? Typu denitonox czy jakiś inny? U nas nie było bolesnego ząbkowania, ale mnie jak czasem coś pobolewało, to smarowałam takim dziecięcym żelem i pomagało.

Gość tylko VIBURCOL

Gość to go nie noś
pewnie tak :p zakup żel aleosowy - ponoć pomaga. Dentinox tez jest bardzo dobry. moje dziecko nie płakało po nocach i ząbkowanie też przechodziło łagodnie. widocznie zasłużyłam na takie dobre dziecko :p

Gość Luulay
Mam tak samo jak ty - cztery przednie górne zęby na raz u 8mies. córuni. Kupiłam dziś czopki Vibucorn i maść bobodent. PODZIAŁAŁO. Zjadła swoją kolację i nawet się troszkę pobawiła. TRzy poprzednie dni - masakra, myślałam że to ospa, ale rano patrzę do buźki - a tu takie białe kropeczki już widać. Dwa dolne są. Doraźnie pomagała skórka od chleba- międoliła i żuła.

Teraz już nic nie zrobisz bo do apteki nie polecisz.Pozostaje życzyć wytrwałości i współczuje maluszkowi -biedaczek

dokładnie tylko dentinox! żaden inny zel nie przynosi małemu ulgi!a w dzień...lody! albo zimne picie, łyżeczką do buzi. chodzi o to zeby mrozić dziąsełka.

Gość nie polecam
Viburcol to ściema

Gość tylko VIBURCOL
i zel oraz gryzaczki powinny byc w lodówce-zimne

Gość ja bym poleciła...
VIBURCOL..czopki...26 zł....są naprawde dobre...masuj dziąsełka chłodną pielucha tetrową...dawaj chłodne napoje..chodne mleczko..

Gość tylko VIBURCOL
u nas sie swietnie sprawdzał

smaruje mascia BOBODENT ulga na 15 mint syn ma rok juz ma 8 zebow wychodzi mu reszta .... przed tem tez nie płakał :) było ok a teraz nie daje rady .... :(

Sa też takie gryzaczki dla dzieci ząbkujących, które się zamraża w lodówce, może to przyniesie ulgę?

Gość nununu
moja mala ostatnio zabkowala,piec zabkow na raz,podawalam nurofen,smarowalam mascia chlodzilam podajac w miare zimna wode i danonki wprost z lodowki,gardlo ma zahartowane wiec nic nie bylo a dziecko czulo ulge.

nie pozwala sie dotknąć moj syn kocha smoczek a teraz nawet go nie chce jak tylko widzi ze cos zbliza sie do jego buzi to jest atak paniki ... obojetnie czy jest to butelka smoczek , zabawka czy ja ... jezeli macie cos konkrenego to maz jak bedzie wracal z pracy to podjedzie do apteki 24h wiec nie ma problemu byle by mu pomoglo :)

Gość to go nie noś
niech kupi koniecznie Dentinox

Gość tylko VIBURCOL
ja polecam viburcol

wiem ma gryzaczki :( masc tez z lodowki :) moj syn codziennie domagał sie o danio probowałam mu dac to nawet buzi nie otworzył :( tak go boli ze niczego nie akceptuje ... gorączka juz mu przeszla jak ta nocka tez taka bedzie to jutro chyba wyjde i zaprzeposzeniem jebne drzwiami bo juz nie daje ray...

Gość tylko VIBURCOL
Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen. Może być stosowany już od 1 dnia życia dziecka.