Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ressurection

Czy religia chrześcijańska...

Polecane posty

Gość ressurection

zabrania przeszczepów organów?

Gość nie a wrecz zacheca do oddan
do oddania organow

Gość nie zabrania

Gość ressurection
A jakie zdanie miał o tym Jan Paweł II?

Myrevin...tyle było wojen i konfliktów na tle religijnym....mnie się w głowie nie mieści że ludzie mogą się zabijać w imię czegoś co być może wcale nie istnieje...

Gość nikt ci wierzyc
nie każe , w czym masz problem?

Gość ressurection
Czy ja napisałam, ze nie wierzę? Po prostu jestem ciekawa...

to chyba bylo do mnie... po prostu uważam że religia nie jest do niczego potrzebna, no może tylko ześwirowanym przywódcom żeby za jej pośrednictwem namawiać ludzi do wojen

A propo organów, największe widziałem w kościele. Czy były szczepione nie wiem.

Gość ressurection
Rzeczywiście to chyba było do Ciebie...:) Masz prawo mieć swoje zdanie. Każdy ma wybór. Ja i tak uważam, ze na nic religia, jesli tzw. religijny człowiek krzywdzi drugiego człowieka... W zyciu chodzi o to, żeby być CZŁOWIEKIEM, w dobrym tego słowa znaczeniu...

Gość ressurection
Myrevin... Jan Paweł II był głową Kościoła Katolickiego, dlatego interesuje mnie jego zdanie na ten temat. Naprawdę nie wiem po co ten tekst....

nie ma czegoś takiego jak religia chrześcijańska 🖐️ albo jest ale nie jako jednolity nurt masz rzymsko katlocką gracko katlocką prawosławną luterańską anglikańską świadkowów jehowy adwentystów dnia siódmego i wiele innych uznanych odłamów 🖐️

" a ja jestem przeciw in vitro za pieniądze podatników" jak każdy kto zna jego cenę, stan służby zdrowia, skuteczność metody i ilość dzieci w domach dziecka. Jak kogoś stać niech sobie robi ale bez finansowania przez nfz

i niech każda prostytutka płaci ryczałtem stówę co miesiąc podatku.

formoza Człowiek jest źródłem zła, nie religie czy systemy filozoficzne. Idea sam z siebie nikogo nie zabije. Człowiek, który to interpretuje i wciela w życie tak. ressurection Nie zamierzam tłumaczyć. Nie miałem na myśli nic złego. Nic mi do tego co cię interesuje.

toć przecie napisałam że to durni przywódcy wykorzystują religię żeby wmawiać ciemnym ludzom różne bzdury....a gdyby religii nie było to nie mieliby narzędzia...ciężko po prostu powiedzieć idzcie i zabijajcie bo ja tak chcę, a jak bóg taki czy inny chce to inna sprawa

Ależ.. popatrz na polityków, czy do manipulowania motłochem używają religii? Częściowo tylko.. pisząc ustawy pod dyktando kleru. np. Ale nie było by religii znalazł by się inny sposób manipulowania.. ludzkość jako całość. . jest jaka jest bez względu na to czym daje się sterować przez swoje "elity" intelektualne.

Fakt że można używać religii jako narzędzie do osiągnięcia różnych celów....ale np nie wiem jaki cel mają islamske org terrorystyczne , tu głupieję , chyba tylko nienawiść do ameryki i zazdrość że się niczego przez stulecia nie dorobili

BNB Poczytaj koran np. Stoi tam, jeśli ktoś stoi obojętny wobec zabijania bezbronnego( a to miało miejsce gdy obcinano głowy wziętym do niewoli ludziom przez muzułmańskich terrorystów) ten jest bodajże, potępiony na wieki. Tu interpretacja mułłów doprowadziła do tego że fundamentaliści islamscy mordują. Nie koran. Wyprawy krzyżowe, na pewno biblia ich nie zalecała.

wypraw krzyżowych nie zalecała ale tam były jakieś interesy ekonomiczne, juz nie pamiętam , czyli było jakieś uzasadnienie , ale u muzułmanów nic takiego nie ma...każąim zbijać bo ameryka to szatan i koniec

To nie koran i ich religia każe muzułmanom zbijać. To np Bin Laden.

Gość z tego co pamietam
to tylko jehowi nie pozwalaja na takie cos ale co do reszty to nie wiem