Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowitttka

jak obliczyć c iążę????????????

Polecane posty

Gość jowitttka

słuchajcie,mam pytanie....jak mogę obliczyć w jakim jestem tygodniu ciąży,bo nie pamietam kiedy miałam ostatnio okres.Dlatego nie pamietam,bo miałam taki nierównomierny okres....czasami co trzy tygodnie po dwa trzy dni lekkiego krawienia.czasami co cztery dni i też skapo.no i teraz mam dylemat,bo jestem w ciazy...byłam u ginekologa,któremu podałam datę ostatniej miesiączki na oko no i on postawił mi na tej podstawie termin porodu.Ale jak zrobił mi usg to powiedział,że jak na ten termin ciąża jest duża,ale nic nie zmieniał w terminie porodu tylko zostawił mi ten co miałam napisany wcześniej. Czy jest jakis sposób,żeby móc ustalić na jakim etapie jest ciaża???

Zapytaj się na następnym USG jaki wychodzi tydzień ciąży ... chyba innej rady nie ma

Gość jowitttka
dzięki za odpowiedż

Gość nie polecam tego
NAJBARDZIEJ WIARYGODNY JEST TERMIN Z PIERWSZEGO USG i tego się trzymaj ! potem każde dziecko rozwija się w swoim własnym tempie lekarz powinien ci zmienić w karcie termin porodu ! żeby ci potem nie wywoływali za wcześnie , albo jak przenosisz, żeby nie było za późno na ratowanie dziecka szczegolnie pod koniec ciąży dopilnuj żeby ci badali przeplywy łożyskowe

Gość jowitttka
bardzo dzięki....szczególnie za uczulenie mnie na pilnowanie tych przepływów.A od kiedy należy te przepływy pilnować?