Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysuniax

Odchudzanko do sylwestra ! Kto sie przyłaczy ?? 10 kg w dół ..

Polecane posty

Gość sysuniax

Witam drogie Kafeterianki :)) Piszę tutaj ponieważ mam zamiar schudnąć przed sylwestrem a raczej Nowym Rokiem .. bo wtedy koncze 19 lat ;) ... wiem, moze młodziutka jestem. Ale czuję sie fatalnie. Na mój wrozst 159 kg, waże 65 kg. Nie dobrze .. Ciagle dostaję dyszki .. nie moge kupić sobie spodni bo najwiecej masy ciała mam w udach brzuszku i łydkach ... Dlatego mój cel.. SCHUDAC ! 7 kg a jesli dobrz epojdzie to 10 kg... Marzy mi sie kupic nmniejszy rozmiar ciuszków :) Dlatego postanowiłam przejsc na diete niełączenia dr Haya, czyli nie łaczenia w posiłku produktów bialkowych z weglowodanowymi. Podział produktów na grupy wygląda następująco: Białkowe: - warzywa strączkowe, - jaja, - mleko, - jogurt, - mięso, - owoce (jabłka, morele, kiwi, czereśnie, wiśnie, winogrona, grejpfruty, gruszki, ananasy, porzeczki, truskawki, maliny, brzoskwinie, mandarynki, cytryny, suszone śliwki), - majonez, - sos winegret; Węglowodanowe: - zbożowe (ziarna, chleb razowy, płatki owsiane), - ziemniaki, - karczochy, - owoce słodkie (figi, banany, gruszki słodkie i dojrzałe, winogrona, rodzynki), - piwo; Neutralne: - tłuszcze (oleje roślinne, masło, margaryna, oliwa z oliwek), - śmietana słodka i kwaśna, - warzywa (oprócz ziemniaków, szparagi, fasolka szparagowa, buraki, cebula, szpinak, brukselka, kapusta, kalafior, por, dynia, cukinia, seler, bakłażan, pieczarki, sałata, ogórek, rzodkiewki, koperek, czosnek, czosnek, kiełki, dymka, cykoria), - owoc awokado, - otręby, - miód, - wędliny, - zioła; Może ktos sie przyłaczy to opisze wiecej :) kto chce spróbowac razem ze mna ? ... razem razniej ! :)) A mzoe preferujecie inna diete i chcecie sie razme trzymac ?? zapraszam :)

Gość minerwa*
z tego menu wynika,że przytyjesz...uważaj na owoce -to bomby kaloryczne zawierające cukier!

Może i trzeba było ale zaczełam teraz bo wczesniej nie miałam czasu na dietki ... Ale ile ud amie schudnac do Nowego Roku to i tka bedzie duzy plus :)

Gość minerwa*
przeszłam parę diet i na nich przytyłam, bo okazało się,że normalnie jadłam mniej kalorycznie...załatwiłam się słodkimi owocami... dorzuć jakiś ruch, sport... powodzenia

Gość aannkkiiiooo
podaj swoje wymiary. Ile masz w udzie, łydce ?

udo - 65, łydka 40 cos ... ;/;/ najgorzej kupic spodnie .. bo w udach nie wchodze..

Gość 99kilo170
a ja schudłam juz 8 kilo a do sylwestra też planuje 10 kilo. powodzenia

Dodam ze raz byłam na diecie 600 kcla nie wytrzymała po 4 dniach .. normalnie sie przewracałam :D ale na powaznie tak było.. ostatnio przez 2 mieisace stosowałam ograniczanie ... nie jadłam w ogóle masła, cukru... fast foodów ... smazonego itd. nie piłam napojów wyskokowych głownie wode zwykła lub zielona herbate ... chlep pełnoziarnisty, zero ziemniaków nie jadanie po 18 .. ruch .. szzcerze nic mi to nie dało ... a rok temu równiez to stosowałam i w poltora miesiaca spadło 4 kg ..

Gość 99kilo170
ja jestem na dukanie , polecam