Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbnmnbmnbmnb

ile powinnam dostać za chorobowe

Polecane posty

Gość nbnmnbmnbmnb

tam gdzie pracuje otwarte jest cały tydzien wlacznie z sobota i niedziela pon-pt 10-2- sob - 10-19 niedz-11-19 poszlam na zwolnienie od czwartku do poniedzialku wlacznie czyli 5 dni (wg grafika ustalonego wczesniej normalnie, gdyby nie choroba to pracowalabym czwartek,piatek i poniedzialek) i powiedzcie mi teraz, biarac pod uwage moje zwolnienie, ile powinnam dostac za to chorobowe? niedz i sobota tez sie licza, jak to jest?

Gość bgbgfbbrtbrt
pn-pt 10 -20

Gość jhjhjhkjhkjhjhk

Gość 80 procent tego co byś za te
dni zarobiła, średnia wyliczona z 3 ostatnich m-cy

Gość dgfdgf
ale tylko za te dni, ktore powinnam pracowac w grafiku czyli czwartek piatek poniedzialek, czy wszytskie 5 lacznie z sobota i niedziela

wszystkie te dni gdy byłaś na L4 o ile miałaś zagrafikowane

z tym 80 procent to nie prawda bo ja np za dzień chorobowego mam więcej niz zwykły dzień

tak ci się lolxd zdaje.... no, chyba ze jestes w ciązy, to masz 100%, ale u ciebie lol to chyba nie jest mozliwe ;)

Gość średnia liczona
jest z 12-sty mi-cy a nie z trzech a poza tym zależy od regulaminy czy wlicza się do podstawy premie i inne składniki wynagrodzenia. Ale powinnaś dostać wynagrodzenie za czas choroby za 5 dni. Na chorobowym dostaje się więcej do ręki, ponieważ wynagrodzenie za czas choroby nie jest oskładkowane a więc wynagrodzenie netto nie robi to prawie żadnej różnicy

no właśnie ja mam premie zmienna ;) i zazwyczaj za dzień chorobowego mam znacznie więcej niż za zwykły dzień, ale sa minusy przy takim rozwiązaniu bo traici się premie kwartalna

Orange...częściowo masz rację ...ale na chorobowym nie dostajesz więcej do ręki...ponieważ uwzględniasz całe zwolnienie (łącznie z sobotą i niedzielą) al emiesiąc dzielisz na 30 dni a nie na tyle, ile faktycznie jest w m-cu do przepracowania :)