Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja_09

Mamy wcześniaczków

Polecane posty

Teraz gotuje zupki+kasza na noc oczywiście ja gotuje+bebilon+kaszka bobovita no i jak się uda to deserek:) Wiem każdy mówi że kupowane zupki są lepsze ale ja wole gotować:)

kochana ja też będę gotować :) słoik to zawsze z chemią mi się kojarzy a kiedy zaczęłaś wprowadzać soczki i jedzenie?? bo jestem laikiem w tym temacie ;)

Ja szłam według skazówek lekarza, czyli jak skończył 5-cy. Jak ja powiedziałam w przychodni wcześniaków lekarce że wole mu dawać zupki swojskie to jak mnie ochrzaniła, że w kupnych nie ma żadnej chemii itp. Ja jej odpowiedziałam to jak bez chemii może stać w sklepie tak długo??? Nic nie odpowiedziała.

ja wolę też gotować dlatego że ja i ojciec dziecka jesteśmy alergikami więc młody prawdopodobnie też, a marchew jest bardzo uczulającym warzywem i jest wszędzie :( poza tym widzę co wsadzam do gara ;) no i znalazłam w almie rosołki bez konserwantów i na nich będę gotować, warzywa będę mieć dłuższy czas w roku od mamy (siedzi na emeryturze na mazurach i uprawia bez sypania warzywa) tak że sądzę ze to jest lepsze niż słoiki które masz rację dlugo stoją na półkach

no mój ma już prawie 11 iesięcy i zjada właściwie wszystko. to nietypowy wcześniak. zamiast dawać mu wszystko zgodnie z wiekiem korygowanym czyli miesiąc później dawałam mu miesiąc wcześniej:) i żyje i ma sie dobrze:) słoików dawałam mało- sama gotowałam, młody szybko zaczął jeść to co my. robiłam to z oszczędności i dlatego że sama tych słoików nie chciałabym jeśc;)

muszę się pochwalić :) byliśmy u hematologa i badania nie są wcale takie złe, niedokrwistość leczy się nawet 3 miesiące, wiec nadal ma przyjmować leki. natomiast przechodzimy na bebilon pepti bi strasznie ostatnio płacze i lekarz stwierdził ze warto spróbować czy to na wskutek kolek, dlatego jedzenie na receptę przepisał

no to bardzo się cieszę. a swoją drogą zajrzałam w stopkę i całkiem pokaźny ten Twój wcześniak:)

Sorki ale narazie nie mam neta. Napiszę coś jak tylko będę miała. Pozdrawiam