Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SamantaFox

Boję się dentysty

Polecane posty

Muszę iść do dentysty a strasznie tego nie lubię. Zna ktoś dentystę w okolicach Szczecina który leczy w znieczuleniu ogólnym?

Gość samanta co slychac u bratowej
?????????????????????????????????:D:D:D:D:D::D:D:D:D

w ogólnym.....bez sensu , nikt ci nie zagwarantuje że się obudzisz.....

u bratowej nie byłam. Nie wiem. Ale ja strasznie boję się dentysty. To jakieś inne znieczulenie bez potrzeby wkłuwania igieł w mordkę

jedno , dwa wkłucia... wielkie mi halo 15 sekund bólu o niewielkim nasileniu

Wielkie chalo bo jestem dziwnym człowiekiem i zwykła dawka lignokainy na mnie nie działa. musi mi kłuć ze cztery, pięć razy w kilku miejscach.

Gość vdsvsv
nie no znieczulenie ogólne? przy czyms takim musi byc anastezjolog a stomatolog co najwyzej moze dac ci glupiego jasia znieczulenie oglne czyli narkoza kosztuje wiecej niż leczenie zęba znacznie wiecej... nie żartuj, dentysta cie nie zje, teraz sa dobre zniczulenia miejscowe nawet ich nie czujesz przy wkuciu a pózniej jest luzik nie badz dzieckiem, nie analizuj co moze sie stac i jak bedzie bolec tylko idz i już, tak trzeba!

są inne znieczulenie , nie tylko lignocainum.... a swoją drogą to niektorzy mają to szczęście że trudno się znieczulają......ale ubistesin forte chyba dałby radę

Gość vdsvsv
znieczulenie ogólnym zawsze zajmuje sie anastezjolog niezaleznie od rodzaju narkozy,jesli nie wierzysz zapytaj stomatologa myśle, że powinienes pójść ze swoim problemem do psychologa zamiast to dentysty

Wiem,że anastezjolog jest potrzebny. To dziecinne wiem ale mysl o wizycie u dentysty wywołuje u mnie straszną panike.

Gość vdsvsv
to nie bierz znieczulenia, albo nie idz do dentysty i poczekaj az wypadna ci zeby a problem zniknie nie rozumiem, czego oczekujesz od nas na forum? masz fobie, boisz sie igieł idz z tymdo psychologa bo w zyciu jest wiele sytuacji w których trzeba dac sie pokuć lekarzowi, pielegniarce, dentyscie czy innym osobom ktore sa po to bys ty byl zdrowy, no nie wiem,możesz kombinowac tak by to ominąć ale możesz tez stawic temu czoła i sie pozbyć strachu! przeciez to tylko igła

Gość vdsvsv
to jest nic w porównaniu np. z porodem gdzie rozrywaja ci sie narzady rodne bardzo czesto także igla i jakis tam zabieg to pikus pomysl ile twoja matka musiala ścierpieć by cie wydac na świat, jakiś zastrzyk to pikuś! serio

Wiem. Sama rodziłam. Oddaje krew honorowo. Nawet na zastrzyk zwykły mogę iść. Tylko kłucie w mordkę mnie przeraża.