Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katinka1

Ciąża? Pomozcie!

Polecane posty

Czesc! Mam straszny mętlik w głowie...podejzewam ,ze mogę byc w ciązy...zaczne od początku... w ciągu ostatnich dwóch miesięcy miałam okres normalnie,fakt ze dostawalam go wczesniej i był dosc skąpy ale był...od ok miesiąca zaczełam sie dziwnie czuc, zawroty, bole głowy...biegam siku, do tego mam strasznie dziwn nastroje, krzycze i płacze na zmiane... niedawno pomyslalam,ze moze to ciąza? no ale okres? poczytalam troche i doszłam do wnosku ze musze zrobic test to sie przekonam...zrobiłam trzy... 1) wyszedł niewazny 2)kreseczka pojawiła sie tylko w rejonie literki T a C nie było wyrazne...wlasciwie prawie nic tam nie było 3) wyrazna kreseczka C i delikatna T I co ja mam o tym myslec? dodam ,ze testy robiłam w tygodniowym odstępie... zupełenie niewiem co robić.... czy to prawdopodobne abym była w ciązy? Razem z chłopakiem ostatnio od jakiegos czasu stosowalismy "metode" stosunku przerywanego...wiem, wiem...ze to zadna metoda antykoncepcji, ale jakos się udawało, po za tym duzo zalezy od refleksu partnera, moj go ma... choc wiadomo jak jest, nigdy nie mamy pewnosci, w zadnej antykoncepcji tak naprawde... no ale wracając do mojeg wątku...prosze pomozcie!

Zrób test z krwi, beta hcg - wykaże na 100% czy jesteś w ciąży. Jeśli tak - gratuluję! 🌼

a na przyszlość wybierzcie inną metodę zabezpieczania się przed ciążą - stosunek przerywany, to jak ruletka

A to jest jakies specjalne badanie krwi? czy w takim normalnym jak mialam pobieraną krew to wyjdzie? bo niedawno mialam zaslabniecie,i zabralo mnie pogotownie, pytali czy jestem w ciazy powiedzialam ,ze nie...mialam pobierana krew itp...jedyne co tam potem zauwazylam to podwyzszoną glukozę, ale nieznacznie... norma to od 60-110 bodajze, a ja mialam 93mg.... ale mysle,ze chyba by mi powiedzieli?czy w takim normalnym badaniu nie wyjdzie? trzeba powiedziec,ze to ma byc beta? aaajjjc niewiem :(

Gość w normalnym badaniu nie wyjdzi
nie w normalnym badaniu nie badają poziomu hormonu beta hcg, musi być specjalne badanie, kosztuje 25-30 zł, można zrobić o każdej porze dnia i nie trzeba być na czczo bada się w laboratorium

Myślicie,ze kolejny test coś pomoże czy zrobić to badanie poprostu? Jejku...nie chce mi się wierzyć,zebym była w ciązy...chociaż nawet jeslli bym była to nie tragedia, wiadomo...ale z drugiej strony... przez te testy mam mętlik w głowie straszny, bo kazdy inny...i zaden jednoznaczny... :( Martwi mnie tylko stan zdrowia, ból głwoy, zawroty, i w sumie brak apetytu jako takiego...jedyne co to co jakis czas mam na cos ochote...ale przezciez kazda z nas tak ma?

Zrobiłam kolejny test....z 30 minut temu... i jaki wynik? Znowu jedna kreska bardzo wyraźna a druga mniej....to wyniki swiezo po zrobieniu, natomiast teraz jak juz przeschło jedna zostala druga jest juz bardzo malo widoczna.... :( Ja juz nic z tego nie rozumiem....wynik znowu sie powtórzył, ale znów jest niepewny... :( Jedna kreseczka wyrazna druga mniej...Jezu :(:(:( Miała tak któras? błagam,pomózcie...

Gość ewkaa27
mysle ze to moze byc ciaza ja na początku tez miałam silne bóle głowy i brak apetytu oraz mdłosci

No ja własnie mam ciągłe bóle głowy, zawroty....i jesc tez mi sie za bardzo nie chce, chyba ze na cos mnie "najdzie"... mój chłopak mówi,ze brodawki mi się jakby zmieniły...zadrżałaz az....przeciez on nie ma pojecia o tym,ze to ma znaczenie....ja osobiscie tego nie zauwazyłam....

Gość ewkaa27
ja niestety lekarzem nie jestem i ciezko mi stwierdzic moze jakbym miała foto testu to bym powiedziała bo ja na pczatku tez miałam słbiutką kreseczke dzis mój synek ma 3 latka :)

Gość marlenaaaa

Gość marlenaaaa
ciąża na 99%.ja też tak miałam,druga kreseczka mało wyrażna,ale jest,jest to bardzo wczesna ciąża,idz do lekarz to upewnisz sie na 100%

Gość ewkaa27
ja tez uwazam ze to ciaza zrób bete lub idz do ginekologa moze bedzie mogł juz cos stwierdzic

w piątek mam umówioną wizytę u ginekologa...trzymajcie kciuki! bez względu jaki będzie finał będzie dobrze. Jesli ciąza? szok...no ale skoro Pan Bóg dał i uznał ze to ten czas...to dobrze, wierze ze wszytsko jakos sie ułozy....a jesli to jednak nie ciąza....to znaczy ze jeszcze nie teraz jest mi dana... Puki co...narazie jednka sie martwie, łezki mi poleciały...chciałabym juz wiedziec, nie denerwować się... :(:(

Gość ewkaa27
to zrób bete wynik w ten sam dzień..trzymam kciuki:)daj znac jak sie dowiesz aczkolwiek GRATULUJE