Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serce sercu oddałam

Bóg jest miłością cz. II ODPOWIEDŹ

Polecane posty

No i po co te kłótnie. Widzę, że nawet katolicy mają problem ze znajomością zasad swojej religii. Zachęcam do lektury Biblii. Jak byście trochę jej poczytali, to pewnie dowiedzielibyście się, że bóg wcale nie chciał, żebyśmy umierali i cierpieli. Stworzył nam przecież raj i uczynił wszystko, byśmy byli w nim szczęśliwi. Jedyne co zrobił źle to to, że dał nam do ręki dar, przez który sami ukręciliśmy sobie bat na szyję - WOLNA WOLĘ. To dzięki niej Ewa posłuchała Szatana i zerwała owoc z drzewa poznania dobra i zła. Chociaż Bóg powiedział, że za zerwanie owocu grozi śmierć. Szatan okłamał ją, że z pewnością nie umrze. Macie wytłumaczenie - ból, choroby, śmierć jest dziełem Szatana i od niego pochodzą. A bóg... cóż.... ja tylko opowiadam historię biblijną, kto chce, niech wierzy.

mika ma jak najbardziej rację... pomyślcie, czym jest nawet najdłuższe życie w porównaniu do wieczności? ludzie żyją jakby ich życie trwało tysiąc lat co najmniej, a nie w najlepszym wypadku sto, z czego trzydzieści a nawet czterdzieści lat to użeranie się z postępującym zniedołężnieniem. Ludzie nawet nie domyślają się, jaka "nagroda" czeka tych którym za cięzko było przez te parę lat życia przestrzegać dziesięciu przykazań Bożych... a szatan to niestety nie jest tylko czarny charakter z dziecięcych bajek

Gość całą wieczność ze słuchaczkami
Radia Maryja w niebie, no większej kary sobie nie wyobrażam