Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MyniaK

PŁATKI DO PĘPUSZKA HARTMANN

Polecane posty

Gość Zespół Pataua
Czy LEKO czy Hartman jeden grzyb.

Gość Zespół Pataua
I jedne i drugie to sam spiryt :P bierz te ktore tansze.

Gość ja nie uzywalam niczego
polozna powiedziala ze sam odpadnie i odpadl,ale pewnie sa dobre, hartmann ma dobry asortyment srodkow opatrunkowych

Gość Zespół Pataua
A platki BIOCLEAN są chyba najtansze , a sklad ten sam :P Reklama czyni cuda, Hartmann brzmi dumnie ;)

Gość Tak są dobre bo to jeden czort
Ważne tylko, żebyś nie kupiła ich dużo, tylko na jedną lub dwie sesje takiego przemywania i to tuż po przecięciu pępowiny. Później po prostu zapomnij, że ten kikut w ogóle istnieje i nic z nim nie rób, nie smaruj żadnymi spirytusami ani środkami do dezynfekcji, to po 7 dniach śladu po nim nie będzie i pięknie się dzieciaczek zagoi! Jeśli posłuchasz MĄDRYCH polskich położnych i będziesz babrać pępol codziennie lub jeszcze lepiej - kilka razy na dobę, to będziesz miała syf aż do 3-4 tygodni! Cóż wybór należy do ciebie...

ale to fakt, pomimo tego ze dobra firma to wszystko po prostu platki nasaczone alkoholem i tyle :) ja raz posmarowalam chyba spirytusem nagietkowym bo akurat to mialam w domu,ale tylko po to zeby zaschnieta krew zetrzec i zostawilam pepek sam sobie. Odpadl po tygodniu chyba :)

Gość mama malego Danielka
Mi polozna odradzila smarowanie czymkolwiek kikutka, a potem pepuszka. O wiele szybciej i podobno ladniej sie goi. Zaraz po urodzeniu odkazaja pepuszek i na tym wystarczy. I ja tobie radze, zostaw go po prostu. Niczym nie przemywaj, nie dokazaj, nie zaklejaj. Sam ladnie wyschnie o szybciej odpadnie, a spirytus to w ogole masakra :o Zobaczysz, bedzie sie dziecku babrca 2-3 tygodnie i jeszcze kikutek bedzie wisial. Ja mojemu synkowi zupenie niczym nie smarowalam, normalnie moczylam podczas kapieli itd. Odpadl mu po 5 dniach, a po tygodniu nie bylo juz nawet sladow brudzenia.