Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tujhqhh

Jak sie gotuje ziemniaki?

Polecane posty

Gość tujhqhh

WIem jak sie gotuje makaron ale w domu nie mam, czy je trzeba obrac czy wystarczy tylko umyc? I czy moge je wsadzic do piekarnika czy to trzeba w garnku zrobic? Ile wody wlac? Ile czasu ma sie gotowac? Moze ktos odpowiedziec? Dzieki :)

Gość kuchenna babuniaa
półtorej godziny ma sie gotowac w garnku pod przykryciem i pod zadnym pozorem nie mozna przez te poltorej godziny zdejmowac pokrywki bo sie zle ugotuja !!!!

Gość *pomoc domowa*
a wody wlac tyle zeby ziemniaki zakrylo

Gość ja powiem tak ...
jeśli chcesz ziemniaki w tzw mundurkach to wystarczy dobrze wymyć włożyć do garnka zalać taką ilością wody żeby były przykryte obrane ziemniaki zalewamy też taką ilością wody jak wyżej i solimy ....ale najpierw osól troszkę i za chwile spróbuj wodę jak Ci się wyda za mało dorzuć soli jak zaczną sie gotować zmniejsz ogień i za jakieś 20 minut powinny być w piekarniku ziemniaki pieką sie dłużej

Gość kuchenna babuniaa
buahhahahah 20 minut ziemniaki gotowac :D przeciez bedą surowe!!! nie sluchaj tej chamicy i gotuj poltorej godziny powodzenia:)

Gość Ups...........................
Obierz ziemniaki ze skóry, opłucz, włóż do garnka, zalej wodą, osól i gotuj. Ja od momentu zagotowania się wody gotuję pół godziny i są dobre.. można przed wyłączeniem sprawdzić widelcem czy są miękkie

Gość agattttkaaaa
no pewnie ze poltorej godziny

Gość ugguguguigg
Oki, dzieki za dobre odpowiedzi :)