Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malego dzieciatka

Mamuski poradzicie prosze

Polecane posty

Jestem cholernie nerwowa i impulsywna, a mam malenkie dziecko. Jak sobie radzic w sytuacjach mega stresowych typu dluuuugi placz? Jak wy sobie radzicie?

Gość zagryź zęby
Też tak miałam bo non stop byłam samiuteńka z dzieckiem. Wyciszałam się na siłę po prostu,żeby dziecku nie udzielały się moje emocje.Jak chciałam się wyżyć to sprzątałam całe mieszkanie. Jeśli masz z kim to zostaw komuś dziecko i zrób coś dla siebie. To bardzo ważne. Zakupy z przyjaciółką,kawa,fryzjer,kosmetyczka...basen.. itd. Ja niestety nie miałam nikogo,kto by mi choć trochę pomógł a mąż wiecznie w pracy,nocami był w domu a o świcie wyjeżdżał do pracy. I z tego powodu często byłam sfrustrowana.

Ja tez nie mam z kim malego zostawic. Niby tesciowa chce, ale jak przychodzi co do czego, to nigdy nie ma czasu :o I to co piszesz to jakbym o sobie czytalam. Tez jestem czesto sfrustrowana...I czasem nie mam juz sily...

Gość zagryź zęby
Ile ma maluszek ?

Ma dopiero 2,5 miesiaca.

Gość zagryź zęby
Może kiedyś w końcu teściowa znajdzie czas.. Chociaż moja do dzisiaj nie znalazła czasu dla wnuka a dziecko ma już 3 lata. Zawsze to możesz ją poprosić żeby się zajęła małym lub została z nim. A co z mężem ? Wiesz ja w pewnym momencie stwierdziłam,że najpiękniejsze co mam to ta mała istotka i to nie jej wina,że mam taką czy inną sytuacje. Powiem Ci jedno dziecko Ci wszystko w życiu wynagrodzi :-) Zobaczysz. Teraz jest ciężko, bo dzidzia jest malutka i tylko śpi i je a wokół dużo pracy.. ale jak trochę podrośnie i powie Ci Kocham Cię mamo albo jak uśmiechnie się do Ciebie to pomyślisz,że warto było... Ja nauczyłam się wykorzystywać czas jak najlepiej dla dziecka. Bawiłam się,czytałam,łaskotałam i kochałam ile wlezie :-)

Maz pracuje, do tego ma taka prace, ze jest ciagle w podrozy, wiec w domu regulanie go nie ma :o Ja kocham go do szalenstwa i faktycznie jak sie usmiechnie to od razu wszystkie nerwy i frustracje przechodza jak reka odjal, ale jak krzyczy, placze, wrecz sie drze to mam czasem ochote trzasnac drzwami, wyjsc z domu i nie wracac przez godzine. Ostatkami sil sie powsytrzymuje, zeby na niego nie krzyknac z tej bezlsilnosci...

Gość zagryź zęby
Myślę,że wiele matek tak ma.. Na początku to taki szok masz w domu maleństwo o które musisz 24h na dobe dbać. Ani rusz bez niego :-) Musisz odnaleźć się w tej nowej sytuacji. Z czasem Ci to przejdzie,bo dziecko będzie teraz coraz bardziej komunikatywne i całą twoją pracę zacznie C wynagradzać gaworzeniem itd. W momentach złości pomyśl jak wielkie masz szczęście,że Twoja dzidzia jest zdrowa. :-)