Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaaa

stosunek przerywany a dni plodne.

Polecane posty

Gość takajednaaa

witam ,kochalam sie z mim chlopakiem w dni płodne bez zabezpieczenia , za pierwszym razem bylam na nim i ciutke moglo sie dostac we mnie ,ale ogolem skonczyl poza mną ,jakies 30 minut pozniej kochalismy sie drugi raz tez bez zabezpieczenia i zeby bylo ciekawiej mial na rekach sperme i włozyl mi je do pochwy...wiem ze ryzyko ciazy jest ,ale czy faktycznie tak duze ?

Gość tak i to bardzo

Gość zullaaaa
no mozna powiedziec ze duze

Gość takajednaaa
po ilu dniach od stosunku mozna zrobic badanie Beta HCG ,jezeli stosunek byl 1 listopada ,i to byl dzien w ktorym skonczyl sie sluz plodny ,czyli szczyt dni plodnych . hmmm ? zeby badanie bylo wiarygodne

jak to był dzień szczytu śluzu, to rzeczywiście ryzyko ciąży jest duże, jednak należy pamiętać, że wynosi ono 25-40%.

Gość takajednaaa
no wlasnie 1 był stosunek wieczorem z mojego wykresu wychodzi ,ze owulacja byla we wtorek (spadla mi temperatura do 36.4 a w srode juz byla 36.9) sluz ten lepki skonczyl mi sie wlasnie wieczorem w niedziele 1 ,a pozniej byl przejrzysty i uczucie wilgotnosci ,czy pleminiki w takich warunkach moga przezyc te 2 dni ? tak teoretycznie

jak najbardziej mogą przeżyć te 2 dni, bo średnia przeżywalność wynosi 3-4 dni (max.6)

wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciąże w wyniku stosunku przerywanego jest jesli para kocha się dwa razy pod rząd - wiadomo że przed wytryskiem juz pojawia się płyn w ktorym moga być plemniki ale jest ich więcej podczas drugiego stosunku bo wtedy one juz sa z porzedniego wytrysku w cewce moczowej w wiekszj ilosci niz przy pierwszym razie

Gość takajednaaa
tak własnie zrobilismy ;/ zostaje czekanie do okresu ,a po ilu dniach mozna zrobic Beta HCG ,zeby badanie bylo wiarygodne ?

poczekaj ten tydzień... a przede wszystkim : nie schizuj się, bo stres opóźni Ci miesiączkę

Gość takajednaaa
i czekam jeszcze te 2 dni ,ale teraz nie mam juz zadnych objawow nawet na okres...skurcze sie skonczyly ,moze lekko piersi pobolewaja przy dotyku i tyle ,wczoraj mialam zgage (szok pierwszy raz w zyciu :P) , dzis mnie glowa boli ,chce mi sie pic i na wymioty mnie zbiera ,ale pewnie jakies chorobsko sie szykuje. a tak temperatura 36.9 ,ale mialam 2 zarwane noce ;/ . i tak czekam i czekam i doczekac sie juz nie moge :)

Gość nie mogę zrozumieć
jednej rzeczy, jak ludzie, ktorzy nie chcą ciazy postępuja tak nieodpowiedzialnie. Jezeli nie chce sie mieć dzieci to sie zabezpiecza, albo uwaza się w dni płodne

Gość ulinek
Wiem, że to pytanie kompletnie nie na temat, jednakże zadam je tutaj, ze względu na duże prawdopodobieństwo uzyskania odpowiedzi(mam nadzieję) w krótkim czasie. Do rzeczy: czy owulacja może nastąpić bez widocznego śluzu płodnego? Domyślam się oczywiście, ze miała ona miejsce, ponieważ temperatura znacznie wzrosła. Aktualnie jestem w 17 dniu cyklu. A długość moich cykli waha się w granicach 26-27 dni.

takajedna Na objawy ciąży za wcześnie, występują ponoć w 6 tygodniu ciąży. Też miałam podobną sytuację, dni płodne + kilka stosunków przerywanych od razu po sobie. Teraz czekam do piątku na miesiączke, a jak nie to test:) Pozdrawiam