Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu _anna_

Czy zdarzyło się Wam kupić buciki dla dziecka mierząc za pomocą patyczka ?

Polecane posty

Gość poprostu _anna_

Moje dziecko nie chce współpracować, podwija mi paluszki albo sztywni stope, ucieka, płacze i wogóle awantura na cały sklep... nie muszę mówić że szlag mnie trafia już tyle razy próbowaliśmy... zamierzam odrysować stopkę i ułamać jakiś patyczek. To nasze pierwsze zimowe buciki do chodzenia (w zeszłą zimę jako roczniak jeszcze nie chodziła więc było łatwiej) Możecie polecić jakieś niedrogie buciki (nie ecco, nie bartek) moze coś w CCC warto kupić?

Gość mama syncia***
ja niemal zawsze w ccc kupuje, na oko widze czy wygodne, choc na oko nei zdazylo mi sie kupowac, nie raz mnei korcilo aby kupic tak na patyczek, na szczescie udawalo mis ie jakos poskromic moje brzdace:) Nie znam dokladnie modeli, ale jesli widzisz ze but jest szeroki , czyli stopa powinna miec wygodnie i nie byc scisnieta, to na patyk mozesz kupic. No i zeby podeszwa nie byla zbyt sztywna

Gość młoda mamciaaa
moja mama mi zawsze kupował na patyczek :)

Ja mialam dokładnie ten sam problem .Synek uciekał mi ze sklepu, nie chciał mierzyc, podkurczał paluszki. Ostatnio jak kupowalam mu buciki ortopedyczne przez internet, Pani powiedziala mi jak prawidłowo zmierzyc stopke dziecku Smarujesz stopke dziecka kremem lub oliwka, kladziesz na czysta kartke, tak zeby dziecko stanelo na niej pełna stopka, i mierzysz centymetrem odległośc od pięty do dużego paluszka I tym o to sposobem kupiłam mu w sobote nowe buciki:) Poszłam do sklepu z centymetrem i mierzyłam wkładke wewnątrz. Dodatkowo przymierzyłam synkowi czy wszysstko inne pasuje Pozdrawiam

ja kupilam tak buty w bartku jak bylam na studiach to pochodzilam po galeriach ;) panie nie byly zdziwione :)

Tylko na patyczek. Jak 13to miesięcznemu dziecku sprawdzić czy kozak po kolano jest ok, czy 3 mm za duzy czy za mały? :)Co nie zmienia faktu, że po wybraniu odpowiedniej numeracji (a_pomocą_pomiaru_patyczkiem) przymierzamy i patrzę jak chodzi.

w ccc możesz kupić buciki, a w razie czego oddać lub zamienić na inny rozmiar :)