Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlicjaK

Jak się ubrać na wesele, które ma być zimą?

Polecane posty

Witam! Za 2 miesiące jakoś na początku stycznia mam wesele siostry ciotecznej. Kompletnie nie wiem jak się ubrać, mam co prawda 2 sukienki, obydwie o podobnym kroju na długość do połowy łydek na ramiączka z bolerkiem krótkim rękawkiem. Pierwsza jest szaroczarnoczerwona, druga (była w tym sezonie letnim dość popularna, dużo dziewczyn ją miało) biała w czarne kwiatki z czarną wstążką z przodu pod biustem. Do tego mam czarne sandałki na 6-centymetrowym obcasie, ale przecież tak się nie ubiorę bo to zima i zimno strasznie będzie, po za tym rodzina mnie już w tych 2 sukienkach na weselu widziała więc nie wiem czy wypada założyć 2 raz tą samą sukienkę.I teraz nie wiem czy założyć którąś z tych sukienek czy kupić sobie nową? Jestem szczupłą, dość niską dziewczyną mam zaledwie 160 cm wzrostu, mam małe piersi więc raczej nie założę sukienki z dużym dekoltem. Czy macie jakieś propozycje sukienek i butów dla dziewczyn o mojej sylwetce i na sezon zimowy? Czy pasuje założyć do kościoła i w czasie podróży do kościoła kurtkę na sukienkę i kozaki zamiast butów na obcasie?

Gość Królowa Popu
ciepło:)

Kurtki na sukienkę raczej nie wypada,powinnaś mieć jakis elegancki płaszczyk,ewentualnie futerko.A co do kozaków,wydaje mi się ze jak najbardziej możesz je do kościoła założyć(w sandałkach raczej zimą nie pójdziesz),a na weselu zmienić je na jakieś lekkie buty. Co do sukienki nie widzę problemu żeby 2 razy wystąpić w tej samej,trudno za każdym razem kupować nową,no chyba że ma się naprawdę duuuużo pieniędzy ;)

Gość jak najbardziej
pasuje ubrać się tak żeby na weselu nie szukać aspiryny. jeśli masz długi płaszcz do kostek to możesz zaryzykować i pójść w pantoflach. kozaki i kurtkę do kościoła możesz założyć. uwierz mi, śmieszniej by wyglądało gdybyś zimą odpieprzyła się tylko w bolerko ;)

no śmieszne by to było, nie jeszcze mnie na tyle nie pogrzało, żeby tylko bolerko na sukienkę zakładać :)

Gość gość
Idę na święta na przyjęcie weselne co prawda takie skromne, ponieważ to uroczysty obiad po ślubie cywilnym, ale jakoś wyglądać trzeba:) Macie jakiś pomysł?