Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cieślik

czy pisanie bez interpunkcji i bez używania ortografi to człowiek niema wartosc

Polecane posty

samanta dzięki ale taka opini mozna stracić coś co myślałam że posiadam

Gość bvbvbvcbcb
Ja psizę bez polskich znaków tylko kiedy robię sobie dobrze przy kamerce internetowej :P

Cieślik: zawsze możesz powiedzieć takiemu mądrali, że Ty preferujesz pisownię, jaką zaproponowali futuryści :P

No już przestańcie dziewczynie wkręcać, że taka super jest bo byki robi. A robi, niestety.

babcia nie wszystkim ale widocznie w miare kulturalnym człowiekiem nie wychodzi na dobre jak sie jest chamskim to jest lepiej ale ja nigdy chamska nie byłam i raczej nie będe

Gość babcia krysia
skaa, robi nie da sie ukryc, ale jak ktos nie jest humanista, to solidaryzuje sie :)

Gość babcia krysia
cieślik, nie rozumiem, dlaczego sie tak przejelas :(

bo naprawde facet mnie zdolował ale w inteligętny sposób żadko kto ma taki dar a ja jestem spokojna i nie lubie chamstwa ale toleruje bo ludzie sa rórzni

Gość babcia krysia
cieslik, nie wiem, co ci napisal, ale serio to nie jest powod popadania w kompleksy zauwazylas jakis spadek powodzenia u plci przeciwnej z powodu tych bledow??

nie co napisał ciągle krytykował jak było miło to zaraz musialo sie popsuć

Gość babcia krysia
cieślik, daj spokój :) dobra krytyka jest motorem postepu chodzi Ci tylko o ten jeden przypadek? a poza tym nie masz zadnych nieprzyjemnosci zwiazanych z bledami, ktore popelniasz?

babcia ja toleruje krytyke i popieram nie biore jej do siebie ale to bylo zbyt duzo nawet jak namnie

Gość babcia krysia
w kazdym razie zycze wiecej dystansu a i jesli juz sie bardzo zle z tym bedziesz czula, spoleczenstwo bardzo Cie bedzie napietnowac, dobrym sposobem jest czytanie, czegokolwiek co lubisz - ksiazki, gazety. Czasem mimowolnie mozna zapamietac, jak sie pisze dany wyraz ;)

ale ja czytam dużo poprostu mam tak od zawsze odkad pamiętam w szkole zawsze był z tym problem ale moje dzieci tego pomnie nie odzieczyly dzieki bogu

Gość babcia krysia
aha, czyli meza tez juz masz :) to tym bardziej nie wiem, o co chodzi... nie musisz sie starac :D a na powaznie to chyba szczera rozmowa z Panem, ktory tak Cie na Kafe zdolowal pomoze ;) trzymaj sie

niema ochoty rozmawiać z blokersem choc wszedł na mój temat i zapytał czy to onim poprosilam żeby dalmi spokój posluchał

Gość mam to gdziesss
NIE, to nie ma nic wspolnego z wartosciowaniem czlowieka. Jednak musze dodac, ze jesli pisze z osoba, ktora nie uzywa wcale znakow interpunkcyjnych, glownie chodzi mi o znak zapytania i przecinek to naprawde staram sie z taka osoba nie pisac, bo mnie najzwyczajniej w swiecie irytuje. :o Ale zdaje sobie sprawe, ze to moj problem.... a nie tej osoby... Nie pisze z nia i tyle :D

Gość do autorki....
Co za bez sens!!! Oczywiście, że to czy ktoś przestrzega zasad ortogrfii i interpunkcji świadczy w jakiejś mierze o wartości człowieka. To jest deficyt, o który pomniejszona jest jego wartość i trudno temu zaprzeczyć! Nieumiejętności czegoś nie można stawiać na równym poziomie z umiejętnością zwłaszcza perfekcyjną. To jedno wyklucza drugie. Dysortografia ma swoje minusy, ponieważ popełniane błędy stają się dla jednych mocno rażące, a dla innych mylące z uwagi na percepcję wzrokową i mogą stanowić powielacz do popełniania takich samych błędów przez innych. Słusznie ktoś powyżej napisał, że poprawność pisowni każdego wyrazu można w każdej chwili sprawdzić w necie i nie zajmie to wcale dużo czasu. Widać dla niektórych, nie jest do dość dobre rozwiązanie. Pewnie lepiej domagać się głośnej tolerancji i trzaskać byki nadal !!!!! Nie przekreśla to jednak tego, że ten ktoś może być dobrym człowiekiem.