Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aa___aada

Prosze o odpowiedz.

Polecane posty

Gość aa___aada

Mam pytanie; Lekarz przepisał mi dzisiaj antybiotyk Amoksiklav i czytalam na internecie ze obniza działanie tabletek antykoncepcyjnych,ale ponieważ dzisiaj wspólżylam zabezpieczajac sie tylko tabletkami,boje sie brac tego antybiotyku .JAk myslicie? Czy powinnam go wziasc dzisiaj czy powinnam poczekać do jutro a dzisiaj przyjąć jasminelle jak codzien. Przepraszam za to pytanie ale w mojej sytuacji nie moge sobie pozwolic na ciażę. Pozdrawiam

Gość aa___aada
Bardzo prosze o odpowiedz.

Gość aa___aada
??

Gość do autorki topiczku
plemniki w Twoim ciele moga zyc nawet 7 dni wiec ja bym sie wstrzymala z antybiotykiem ktory moze naruszyc lub obnizyc dzialanie tabl. antybiotyk zdecydowanie obniza dzialanie tabletek przez okres jego brania standardowo 7 dni jak rowniez nawet przez kolejny tydzien do dwoch. pozdrawiam

Gość eksperymentując - odkrywasz
A guma, gdzie?? OMG kobiety są ofiarami mężczyzn!!!

Gość aa___aada
Ale nie wiedzialam ze dostane antybiotyk, dlatego niczym sie nie zabezpieczalam,czyli radzicie mi nie przyjmowac go dzisiaj tylko dopiero za tydzien?

Gość aa___aada
Tzn; tylko tabletkami

Gość parampammmmmm
swobodnie bierz!! dziewczyno. zanim Ci zdarzy oslabic dzialanie tabletek to plemniki juz dawano odejda do lepszego swiata. to nie jest tak, ze po pierwszej tabletce antybiotyku dostajesz jajeczkowania. On MOZE zmniejszyc dzialanie. a to znaczy ze po kilku dniach brania tego leku, dopiero cos sie moze zaczac dziac. raczej jakies plamienia, mniejsze prowdopodobnienstwo na jajeczkowanie. Jak odstawiasz tabletki na 7 dni, to tez sie boisz, ze bedzie wtedy jajeczowanie?? to wyobraz sobie ze to jest tak jakbys odstawiala na te 7 dni, przy czym bierzesz je tak naprawde tylko sa slabsze. zabezpieczaj sie dodatkowo, ale nie histeryzuj ze zaraz w ciazy bedziesz, bo to EWENTUALNE jajeczkowanie tak szybo sie nie zjawi. I nie sluchaj rad osob, ktore uwazaja ze od wszystkiego sie w ciaze zachodzi. wez lek, zdrowie wazniejsze

Gość aa___aada
Dziekuje za odpowiedz. Wezme ten antybiotyk:)

Gość pamparampammmm
no i slusznie, czasem trzeba pomyslec logicznie. skoro odstawienie tabletek nie powoduje jajeczkowania tylko "okres" to antybiotyk tego jajeczkowania od reki tez nie wywola. musialaby miec dzialanie odwrotne do tabletek, a ma tylko oslabiajace. Ale juz od teraz do konca opakowania tabletek sie zabezpieczaj. zdrowka zycze!

Gość aa___aada
Jeszcze raz dziekuje Parampammmmmm :) Pozdrawiam