Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwa.

trądzik u 9 latka

Polecane posty

Gość siwa.

Chcilabym prosić o poradę. Mojemu 9 letnimu synowi od jakiegoś czasu pojawily się krostki i wągry na nosie.Myślę że pojawia się tzw.trądzik młodzieńczy. Mam prośbę czy ktoś moglby mi poradzić co mam w takiej sytuacji zrobić.Mam udać się do dermatologa,czy kupić jakies kosmetyki na trądzik? Ale czy są już odpowiednie kosmetyki dla takiego dziecka? Nie chcę nic robić na wlasną rękę,żeby nie zaszkodzić dziecku.Proszę poradzcie mi.

Mój młody ma 10 lat i tez zauważyłam wągry na nosie i jego okolicach ,nic mu nie kupuję ,wystarczy myć buzię zwykłym mydłem ,bez dodatku perfum ,kremów itp mój myje takim jakby przeźroczystym (nawet nie wiem jak się nazywa cholerka bo na folii było napisane :O)od czasu do czasu robię mu maseczkę żelową (taką co się ściąga jakby silikon z buzi jak wyschnie :D) i ładnie mu wyciąga niektóre łobuziaki :) Najlepiej nie ingerować zbyt kosmetykami bo tylko bardziej go wysypie :) i tonic do przemywania i dezynfekcji buzi a będzie dobrze :)

Gość kwiatuszek - madziunia
moim zdaniem to nic takiego, rozumiem ze może to się ci wydać dziwne że to tak wczesnie ale żyjemy w takich czasach że tempo rozwoju dziecka i jego dorastanie jest szybkie, moja koleżanka dostała miesiączke w wieku 10 lat. kazdy organizm jst inny, niektórzy nie maja trądzika a niektórzy tak wczesnie jak u twojego dziecka. ale jak chcesz się uspokoić to udajvsie sie rodzinnego lekarza i on poradzi ci co najlepiej stosować...

Gość grabarka
mam trądzik..leczyłam u dermatologa i zero poprawy! z perspektywy czasu żałuję,że brałam antybiotyki, leki...nic nie dało... ..zrób tak,jak mamy radzą może pomyśl o diecie, ograniczenie tłuszczów, słodyczy, czekolady, czipsów, gazowanych... ja by do lekarza nawet nie szła mydełko i nie zaczynaj z silnymi kosmetykami, bo potem jest większy wysyp

Gość siwa.
Serdecznie dziękuję wszystkim za udzielenie mi porad w sprawie mojego syna. Nie ukrywam że jest to dla mnie trochę dziwne że dzieje się to tak szybko:) Może i faktycznie lekarza sobie narazie odpuszczę i na początek zastosuję odpowiedni tonik na wągry i będzie mył buzię mydlem antybakteryjnym. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
Witam moja córa ma 9 lat jest wysoka 150 wzrost zaczynają jej rosnąc piersi ma całe czoło w krostkach nos czy cos stosować żeby nie zaszkodzić ?proszę o poradę