Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lora28

Mamy 2 letnich dziewczynek...pomocy!!!

Polecane posty

Szukam pomysłu na prezent z okazji drugich urodzin dla dziewczynki....Jej mama podsyła mi linki do takich w średniej cenie do 190zł.pomimo,że strasznie bym chciała,nie jestem w stanie kupić tak drogiej zabawki (pracuje tylko mąż).Tym bardziej,że niedługo Mikołaj i trzeba myśleć o kolejnych prezentach również dla mojego synka... Z czego ucieszyłyby się Wasze małe córeczki,zabawka nie może być pluszakiem,ani lalką Barbie,takie wytyczne dostałam od Jej mamy... Pomożecie? :D 🌼

jak ci matka tej dziweczynki wysyła co masz kupić:O kup to co ci sie podoba i na twoja kieszen a nie widzimisie mamuski

* piękna książka * zestaw do ciastoliny * zestaw małych figurek z domkiem lub pojazdami, mini farma itp. * układanki stosowne do wieku

Gość moja córeczka
ucieszyłaby się z drewnianych puzzli, ciastoliny lalki mini baby born- kosztuje 30 -100 zł w zależności od gadżetów Książeczek np o Martynce klocków lego dupko- ale niestety są drogie klocków drewnianych- nie są drogie a dają dużo frajdy akcesoriów do kuchni typu żelazko, filiżanki z dzbankiem itd bajek dvd świnka peppa, nody, lalki barbie zabawek do kąpieli Chyba tyle co mi tak przyszło na myśl.

może zestaw do muzykowania? ksylofon, bębenek, trąbka, marakasy, tamburyn...? :D dzieciaki w tym wieku lubią hałasować, a przy tym mogą eksperymentować z muzyką, a nuż wyrośnie z niej artystka ;)

ja tez mysle, ze to powinno byc cos twórczego - kolejna zabawka bez sensu. Moze jakies puzzle z mała ilościa kawałków, albo tablice i krede kolorową albo są takie zestawy w walizeczkach z kredkami, pisakami, farbami, brokatami itd - na allegro widziałam kiedys za ok 40 zł

właśnie, albo jakieś plastikowe mini naczynia, żeby mogła w nich gotować, plus dołącz kilka tubek ciastoliny i będzie miało dziecko frajdę:)

Gość malwinkaaaaa
normalnie az wierzyc sie nie chce, ze sa takie bezczelne matki, ze podsylają linki z zabawkami za 190, moze to w ramach dowcipu było? może wózek dla lalek? drewniane puzzle zawsze sie sprawdzają. komplety kuchenne miniaturkowe dobrze dziewczyny radzą

Mnie również lekko wkurza to podsyłanie linków z zabawkami już od kilku dni,mąż twierdzi,ze dziewczyna straciła rozum,bo nasz syn ma 5 lat i ani raz nie sugerowaliśmy co powinien dostać na urodziny,czy Mikołaja...wg.mnie to chore,ponieważ nie liczy się cena tylko,żeby dziecko miało radochę.... Już usłyszałam,że klocki drewniane bez sensu,bo by je tylko rozwalała,lalka barbie i tego typu zabawki też sa nie dla Julki,bo takimi nie bedzie się bawić,jeśli baby born to koniecznie z wózkiem i innymi pierdołami co w sumie wychodzi ok.200zł. Zgadzam się z wami chciałabym,żeby dziewczynka dostała coś,co pomoże jej poznawać świat i zwróci uwagę choćby na 20 minut,bo żywioł z niej straszny,myślałam tez o książeczce z jej zdjęciem,dedykacją itd.ale ten pomysł spotkał się z totalna ignorancją jej mamy. Jakoś dziwnie się czuję,z jednej strony jestem mamą chrzestną ale z drugiej jeśli teraz wystartujemy od prezentów za 2 stówy to co będzie kiedy przyjdzie czas komunii np.... Dodam,że u nich również tylko mąż pracuje i to jako kasjer na stacji paliw,więc powinni zrozumieć jak to jest....

przestań przejmować się matką dziecka i kup to na co Cię stać i co uważasz za ciekawe. pomyśl czym dziecko moze się bawić bo pewnie znasz trochę zainteresowania dziecka. co Ciebie włąściwie obchodzi zdanie matki? to święto dziecka i to ono ma być zadowolone:)

lora28 co prawda dziecka nie mam, ale uwazam konsultowanie prezentu urodzinowego z mamuska za kiepski. Nie pownnac mówic jej co zamierzasz kupic ani sugerowac sie Jej pomysłami. Powiedz ze masz kilka pomysłów i na pewno wybierzesz cos co spodoba sie dziecku. To ma byc prezent od Ciebie:) a jesli chce takie czy inne zabawki dla córki to niech kupi sama.

hej, widziałam w ulotce z reala lalkę interaktywną baby anabel za 99zł/przeceniona chyba z 250zł/.Nie wiem ile chcesz wydac maksymalnie....

Cześć Gonzallo:) W sumie ten prezent który wczoraj Wam pokazałam również się nie spodobał,w związku z tym,mam to gdzieś,kupię to,co uznam za stosowne,bez żadnych konsultacji,tak jak piszesz Britnej. Wybierzemy coś sami z mężem i nie będę się absolutnie sugerować zdaniem mamy dziewczynki.Dzięki za pomoc! 🌼

A ja wlasnie sugeruje, z czego moje dziecko by sie ucieszylo, bo wiem, co ma i czym sie interesuje. Juz kilka razy dostala nietrafione prezenty, ktore musielismy sprzedac (niestety taniej niz byly kupione). Moje dziecko ma np. 2 rowerki- i po co? Dostala basen do ogrodu, tylko ze w takich rozmiarach, ze nie miescil sie na podest. Jak miala roczek, dostala kase z mnostwem pieniazkow (monet i papierowych) i glowe do czesania. No ludzie- przeciez to rece opadaja. Przeciez latwiej skonsultowac prezent z matka i kupic cos sensownego. Tylko ze ja nie sugeruje na chama. Jak przed urodzinami lub Bozym Narodzeniem ktos sie pyta, to zawsze mam przygotowanych kilka pomyslow i mowie, co mniej wiecej corce by sie spodobalo. Jak mowie np. klocki DUPLO, to sa male i duze zestawy. Kazdy kupuje taki, na jaki go stac. Co do matki tej dziewczynki, to faktycznie jest troche nietaktowna. Moze lepiej byloby jej wprost powiedziec, ze nie stac cie na takie drogie prezenty i mozesz kupic np. do 100 zl i niech ci podesle linki w tej cenie, jak juz koniecznie chce miec wplyw na wybor prezentu.

Gość do agi
a ja sie nie zgadzam. dziecko predzej czy pozniej zainteresuje sie zabawkami, ktore ma w domu, nawet taka glowa do czesania, ktora wg ciebie jest nieprzydatna. poza tym sugerujac lego duplo juz mowisz ile gosc ma przeznaczyc kasy na prezent dla dziecka, bo kupienie pudeleczka z tej kolekcji z jednym samochodzikiem troche do urodzin nie pasuje. powinnas powiedziec, ze mala lubi klocki, ale ogolnie, a nie wymieniac najdrozsza marka:O

moje dziecko uwielbia się chować w domku ;) więc jeżeli maja miejsce w pokoju dla dziecka to jakis namiot teraz są super dla dziewczynek ;) http://www.allegro.pl/item793512654_4energy_domek_dla_ksiezniczki_zamek_do_zabawy.html coś w tym stylu... albo właśnie klocki.. coś edukacyjnego.. albo płytę z piosenkami dla dzieci.. moje dziecko np. uczy sie piosenek ..

Wiesz, moja rodzine akurat stac na klocki Duplo, wiec to zaden nietakt. Skoro sami z siebie przeznaczaja znacznie wieksze sumy na nieprzydatne zabawki, uwazam, ze moge im zasugerowac cos innego w tej samej cenie. Co do tej glowy do czesania, to oczywiscie stoi w szafie i czeka na swoja kolej. Ale pomysl sama- dziecko siedzi np. pod choinka i dostaje prezent, ktorym nie moze sie od razu bawic, bo nawet nie wie jak lub prezent ten jest dla niego po prostu niebezpieczny. I co ja mam temu dziecku powiedziec? Ze ma sobie popatrzec na pudelko i za 2 lata bedziemy sie tym bawic?