Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce rodzę

Kto z was zna sprawdzone sposoby na przygotowanie mięśni krocza i pochwy do poro

Polecane posty

Gość wkrótce rodzę

Wiem, że wykonuje się masaże, kiedy można je zacząć aby były bezpieczne i jak powinny wyglądać? Ponadto słyszałam, że łykanie wiesiołka w kapsułkach pomaga uelastycznić pochwe. Która z mam stosowała te metody? Może są jeszcze inne?

Gość wkrótce rodzę
Zadna z mam nie przygotowała się w ten sposób?:(

Gość ntyhyhyh
wkrótrce rodzisz? czyli kiedy? bo takie cwiczenia sie powinno zaczac wykonywac od poczatku ciazy (jeszcze lepiej duzo wczesniej) a nie kilka dni przed porodem. aby masaze i cwiczenia odniosly skutek i byly zauwazalne musisz je robic od kilku tygodni...

Ja też jestem w ciązy i tak bardzo boje sie porodu że chetnie poczytam jak można załagodzić i przygotowac mięśnie krocza do porodu:) Takze czekam na jakieś sprawdzone sposoby:)

Gość wkrótce rodzę
Wkrótce tzn. za jakieś 4 tygodnie (jestem w 35,5 tc.) Ja właśnie słyszałam, że masowanie krocza można bezpiecznie wykonywać od 35 tc. bo wcześniej związane jest to z ryzykiem przedwczesnego porodu. Tylko nie bardzo wiem jak taki masaż powinien wyglądać dokładnie i jak długo trwać. Do tego ciężko mi sięgnąć "tam" ze względu na duży brzuch. Ale chętnie poczytam te i inne metody. Chyba są tu mamy które przygotowywały się jakoś do porodu?:)

Gość widzę że zadna nic nie robi
przed porodem, a później płaczą na co drugim topiku, że ponacinane, popękane itd:O

cwicz mięśnie kegla - ściskaj puszczaj, masuj krocze, podobno smaruje sie jakims olejkiem. poszukaj artykułów. podobno nie kazde krocze da się wycwicyc, niektóre są "wysokie" i trzeba nacinać, ale warto zglosic przed porodem że ćwiczylas i jesli jest taka mozliwosc to niech nie nacinają

Gość Ja slyszalam ze
- dobrze jest kupic sobie na pare tygodni przed porodem gumowa pilke do pilates i kazdego dnia siedziec na niej olrakiem przez 20-30 minut (nawet ogladajac telewizje) - od 34 tygodnia ciazy pic po 2-3 szklanki wywaru z lisci malin. - cwiczyc miesnie kegla - pic olej z wiesiolka - wykonywac masaze (od 35 tygodnia) - wcierac olejek

Gość uuuupppppp

Gość przy pierwszej...
... ciazy w szpitalu kazano mi wypic 4 lyzki olejku rycynowego, podobno zmiekcza szyjke i dziecko latwiej przechodzi

Gość a ja wcieram
w krocz bio oil jestem w 37 tyg.c i robie tak juz od miesiaca mam nadzieje ze bedziesz jakis efekt