Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KajkaMajka

Czym się smarować żeby nie pękło krocze podczas

Polecane posty

Gość KajkaMajka

porodu ani żeby nie musieli nacinać?Działa coś w ogóle?Co Wam pomogło? Piszcie!!!!!!!

Gość kkkkllllkkk
hehe może laktacyt żanetki? :D

Daj spokoj-naciecia nie czujesz,gdyz robia je w momencie skurczu-tez nie chcialam w ot uwierzyc...:) A bez naciecia bedziesz mial tylko "rozciagniete krocze",nawet jezeli ie pekniesz........

Gość KajkaMajka
Czyli co?Nie katować się smarowaniem i ćwiczeniami Kegla?

Ja uwazam,ze dobrze jak kazda kobieta cwiczy miesnie Kegla:D:D:D lecz nie rozumiem tego panicznego strachu i niecheci do naciec przy porodzie,z ktorymi sie juz spotkalam...

Słyszałam, że te nacięcia w większości przypadków są niepotrzebne :/ Szybciej goi się "naturalne" pęknięcie, a jak położna przecina pod skosem to tnie mięśnie i ukrwioną warstwę skóry (czy coś takiego). Przed porodem można powiedzieć, że nie życzycie sobie nacięcia, jeżeli nie będzie ono konieczne i może Was ominąć późniejsze zszywanie, a do najprzyjemniejszych ponoć nie należy... Nie mam dzieci, więc nie przeżyłam tego, ale czytałam wiele opini na ten temat ;)

Gość polo ola
jak cwiczycie miesnie kegla?

Ja również nie chcę nacinania krocza. Przed porodem zaznaczam że chcę ochronę krocza. Przeżyłam dwa porody z nacięciem i nie chcę 3. Koniec. W szpitalu jak się uda,to w trakcie skurczu natną,jak nie to czujesz wszystko,bynajmniej kilka osób które znam wspominają niemile ten moment. Pęknięte krocze goi się szybciej niż zszyte i nie jest reguła,że musi pęknąć. Poczytajcie opinii lekarzy,jeśli się współpracuje z położną,to wszystko będzie ok,ale jeśli rodząca nie stosuje się do tego co ma robić i prze wtedy kiedy nie ma,to niestety...

Gość bo po prostu chodzi
o to, ze nacinanie w polsce jest robione rutynowo :O a polozna w czasie porodu powinna sama stwierdzic, czy ciecie jest potrzebne czy nie.

Gość bzruda ze pekniete krocze goi
se szybciej, ja bylam nacieta i i nie czulam tego naciecia juz drugiego dnia po porodzie :D moja kolezanka natomiast pekla i nie mogla siadac przez 3 tygodnie na tylku. zreszta wydaje mi sie, ze to sprawa indywidualna...